Amakas Boutique Travel Agency

Аржентина

Като 8-та по големина държава в света, разнообразието на Аржентина е невероятно. От заснежените върхове на Патагония, през красотата на пустинята на север, до очарованието на Буенос Айрес, Аржентина е страна, в която бързо ще се влюбите. Аржентина е земя с разнообразни пейзажи, страстна култура и богато наследство.

В оживените улици на Буенос Айрес, танго музиката изпълва въздуха и историческата архитектура се издига високо, а в Патагония, величествените ледници и извисяващите се планини ви оставят в страхопочитание.

Танго, стек, футбол, Марадона… куп стереотипи се говорят за Аржентина, но това, което прави южноамериканската страна наистина специална, е разкриването на нейните контрасти и разнообразие.

Като се има предвид огромният и размер, има пейзажи, климат и дейности, които да задоволят всеки вкус, от планини до езера, плажове до гори и джунгла – което превръща държавата в целогодишна дестинация.

Любителите на мегаполисите ще се насладят на културата и архитектурата на столицата Буенос Айрес, но двучасов полет във всяка посока може да ви отведе във винарска страна, високопланински район, субтропическа джунгла или ски курорт. Също така често се пренебрегва колко забавни и дружелюбни са аржентинците, едни от най-гостоприемните хора в света.

Паспорт, който е валиден не по-малко от 6 (шест) месеца от последния ден на планираното пребиваване в страната.

Безвизов режим при престой до 90 календарни дни.

Песото е официалната и законна валута на Република Аржентина от 1992 г.

Като цяло преобладаващият аржентински климат е умерен, въпреки че придобива характеристиките на тропически климат в крайния североизток и субполярен климат в крайния югозапад.

Северната част на страната се характеризира с много горещо и влажно лято, с мека и суха зима и е обект на периодични засушавания. В центъра на страната има топло лято с дъжд и бури и прохладна зима. Южните райони имат меко лято и студена зима с обилен снеговалеж, особено в планинските райони.

Аржентина има три региона с обилни валежи. Това е джунглата в крайния североизток в Мисионес, тясна ивица в джунглата Юнгас, на северозапад, и тясна ивица, разположена на югозапад, в Андската Патагония, където се намира Валдивската гора. Точно в тази последна област се достигат максималните валежи в Аржентина, които надхвърлят 4000 mm годишно.

Няма изисквания за определени ваксини.

Езиците на Аржентина включват както испанския език (наричан там кастилски), така и местните езици, говорени исторически от местните народи, или чуждите езици, говорени стабилно и от поколения от общности на мигранти и техните потомци, които са запазили или са ги използвали през дълги исторически периоди.

Препоръчва се медицинска застраховка.

В Аржентина се използват щепсели и контакти тип C и тип I. Мрежовото напрежение е 220 V при честота 50 Hz. Нужен е адаптор.

Аржентинската кухня е една от най-вкусните в света, поради невероятните суровини, които използва, особено месото. Богатата аржентинска гастрономическа култура съчетава вкусовете на европейските кухни – особено на испанската и италианската – с тези на креолската и местната кухня и е известна с висококачественото си говеждо месо. Ястията варират значително в различните региони, но има някои, които са много популярни в цялата страна. Това са най-забележителните храни от една все по-популярна кухня в световен мащаб:
Locro: Locro е доста специфична рецепта и позволява вариации в зависимост от района на страната, в която се намираме. Може да се определи като нещо средно между яхния и супа и обикновено включва лук, картофи, месо, царевица и подправки (като кимион или дафинов лист) като основни елементи. Това е много позната и традиционна рецепта за аржентинска храна.
Пържола чоризо: Телешкото или говеждо месо са черешката на тортата на аржентинската гастрономия. И едно от най-типичните ястия е пържола чоризо, която няма нищо общо с наденицата. Една от теориите около името му е издължената и леко цилиндрична форма, която месото придобива при разрязване. Тази благородна разфасовка напомня филе, но разликата е, че аржентинците я предпочитат много добре изпечена (докато испанците предпочитат малко изпеченото месо).                                                                                                            Чорипан, „аржентинският хот-дог“: Наричан още „чори“, това вероятно е най-известната улична храна в Аржентина. Това е малък сандвич с креолско чоризо на скара (което обикновено е приблизително 70% говеждо и 30% свинско), сервирано между две парчета хляб. Смята се, че в Аржентина се консумират около 600 милиона на година, средно по 15 на човек.
Chipas: Чипас е типичен деликатес от северозападна Аржентина. Това са топки от хляб, направени с нишесте от маниока, сирене, мляко, яйце, масло и сол. Има и по-малка и по-хрупкава версия, чипитас. Чипасите произхождат от маниоката или царевичните сладкиши и хлябове, които гуараните, местните жители на тази област, са яли. Те дори се разпространяват в югоизточната част на Бразилия, където се наричат ​​pão de queijo.
Sorrentinos: Аржентинските ресторанти са добро място за ядене на пица или паста поради италианското влияние, което получава аржентинската кухня. Няма да намерим тортелини или равиоли, но ще намерим сорентино. Състои се от вид паста, която приема всички видове пълнежи. Най-характерни са тези с рикота или шунка, но можете да намерите всякакви сирена, спанак, различни меса, пилешко, скариди, гъби и др.

Буенос Айрес

PALLADIO HOTEL BUENOS AIRES 5* – MGALLERY

Цена от: 120 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ALVEAR PALACE HOTEL 5*

Цена от: 160 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FAENA HOTEL BUENOS AIRES 5*

Цена от: 225 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ALGODON MANSION 5*

Цена от: 250 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

PALACIO DUHAU – PARK HYATT BUENOS AIRES 5*

Цена от: 260 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FOUR SEASONS HOTEL BUENOS AIRES 5*

Цена от: 355 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Игуасу

LOI SUITES IGUAZÚ 5*

Цена от: 145 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

GRAN MELIÁ IGUAZÚ 5*

Цена от: 258 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com