Amakas Boutique Travel Agency

Аруба

Колко и невярно да звучи, испанските колонисти, които се заселили в Аруба и нейните сестрински острови Бонайре и Кюрасао през 1513 г., ги нарекли “Islas Inútiles” или Безполезни острови. Но те грешаха. Векове по-късно, Аруба примамва туристите със своите ослепително бели плажове, модерна инфраструктура и гостоприемни, многоезични местни жители. Със своята обширна подводна видимост, този остров е предпочитано място за бягство за двойки и семейства и за гмуркачи, които искат да изследват останки от кораби.

Целогодишното тропическо време също е привлекателно, а сцената на храните, изкуствата и културата се разви, за да посрещне 21-ви век в модерен и космополитен стил.

Изборът за настаняване в Аруба също нарасна, за да отговори на днешните нужди на взискателните пътници. Предлага се еклектичен набор от модерни и луксозни хотели и резорти, бутикови бягства и ол инклузив опции.

Паспортите трябва да са с валидност от шест месеца след датата на влизане.

Българските граждани не се нуждаят от виза за посещения с туристическа цел в Аруба. Трябва обаче  да притежават билет за връщане.

Официалната валута на острова е арубския флорин, но се приемат и щатски долари.

Аруба е благословена с ясно небе, ярко слънце (повече слънчеви дни от всеки друг остров) и освежаващи ветрове почти всеки ден от годината. С изключение на няколко кратки дъждовни моменти (идеални за тропическите растения). Там слънцето винаги грее, затова се казва, че има 360 слънчеви дни. Климатът в Аруба е една от няколкото причини, поради които островът има най-висок процент на завръщане на туристи в Карибите.

 

Научете някои факти за острова, в допълнение към климата

 

Средно само 406 mm дъжд пада на година в Аруба, а дъждовният сезон обикновено продължава от октомври до януари. Средната температура е 28 °C през цялата година, като най-високите температури се регистрират между май и октомври, а най-ниските между декември и март.

 

Аруба е известна със своите освежаващи пасати, които духат от североизток и югоизток, с пикове по обяд. Аруба се намира извън пояса на ураганите и има много малък шанс за директен удар на острова.

 

Ако искате да знаете какво е текущото време в Аруба, можете да щракнете върху една от уеб камерите, за да се насладите на пряко предаване на най-известния плаж на Аруба: Eagle Beach, с Bucuti & Tara Beach Resort и Casa del Mar Beach Resort като наблюдение точки. Може би вече усещате топлите слънчеви лъчи, мекия пясък между краката си и прохладния карибски бриз по кожата си. Изглежда като рай, не мислите ли?

 

Разберете всичко, което можете да правите в топлия климат на остров Аруба

 

Времето в Аруба е постоянно през цялата година, но от месец на месец ще има някои промени в температурата и малко валежи.

Няма изисквания за определени ваксини.

Официалните езици на Аруба са папиаменто и холандски. Говори се също испански и английски.

Препоръчва се медицинска застраховка.

В Аруба мрежовото напрежение е 127 V при честота 60 Hz. Необходим е адаптор.

Традиция, вкус и щастие са част от думите, които определят типичните ястия на острова.
Едно от удоволствията да посещаваш и опознаваш нови места е да се наслаждаваш на голямото разнообразие от вкусове, които ще откриеш, но в допълнение към това пътуването до Аруба е като да имате малко от всички кътчета на света само на една територия. Защо? Защото тук са се заселили хора от около 90 националности и всеки от тях е донесъл нещо от земята си със себе си.
Всичко това позволи създаването на уникални ястия, които, наред с други неща, са представяне на всички култури, които правят живота на острова.
Елате и почерпете небцето си с новите вкусове и текстури, които ви предлага гастрономията на Щастливия остров на Карибите!
Тук ви показваме 4-те най-емблематични ястия на Аруба, за да ги жадувате и да не си тръгвате без да ги опитате:
Keshi yena: Любител ли сте на сиренето? Това е типично плато, което е зарадвал не един турист и се основава на бъркано пиле и зеленчуци, което е покрито изцяло със сирене гауда.
Stoba: Не можете да си тръгнете, без първо да опитате една от характерните яхнии, приготвени с телешко, пилешко или риба. Това изискано ястие традиционно се сервира с ориз Моро и боб или царевично пюре, наричано още Фунчи. Специалитетите са направени, за да зарадват небцето ви.
Pastechi: Те са вкусни сладки хлябове, напълнени с различни меса: говеждо, риба или скариди. Pastechi е една от най-популярните храни в Аруба, когато празнувате важни поводи или когато си правите забавен пикник.
Супа от морски дарове: Това е повече от едно традиционно ястие, благодарение на достъпа, който островът има до най-вкусните морски дарове, това е и плато, което лесно ще намерите в по-голямата част от луксозните ресторанти.

RENAISSANCE WIND CREEK ARUBA RESORT 4*

Цена от: 1,420 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

BOARDWALK BOUTIQUE HOTEL ARUBA 4* – Adults Only

Цена от: 1,540 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

MANCHEBO BEACH RESORT AND SPA 4*

Цена от: 1,690 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

OCEAN Z BOUTIQUE HOTEL 5*

Цена от: 1,800 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

THE RITZ-CARLTON ARUBA 5*

Цена от: 2,000 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com