Amakas Boutique Travel Agency

Бора Бора

Несъмнено най-известният остров в южната част на Тихия океан, Бора Бора е водещото място на Френска Полинезия. Красотата му е ненадмината, а славата – непоклатима. Бора Бора е едно от малкото места на земята, които всеки се надява да види през живота си – и щом го видите, оставате влюбени завинаги.

Повече от романтичен идеал, Бора Бора е романтична реалност. Не е изненада, че островът е международно призната дестинация за меден месец. Ще се чувствате така, сякаш сте избягали в частен оазис, пригоден изцяло за вашия специален момент на брачно блаженство.

Къде точно е Бора Бора? Островът се намира северозападно от Таити, на по-малко от час път със самолет от Папеете. Летището се намира на малка, отделна част от острова, известна като Моту Мете. При пристигане ще бъдете посрещнати с топла усмивка и ароматни цветни леи и с трансфер с лодка ще стигнете до вашия резорт в Бора Бора.

Неизбежната любовна афера с този остров започва точно преди да кацнете. Гледката от прозореца на самолета е спомен, който няма да забравите. Дръжте фотоапарата си в ръка, докато започвате спускането си и се подгответе за момента, в който емблематичната планина Отеману се появи пред очите ви. От този момент нататък всяко преживяване ще продължи да надхвърля дори най-високите ви очаквания.

Веднъж видяно, Бора Бора никога не се забравя. От деня, в който пристигнете до момента, в който си тръгнете, ще бъдете възхитени от това как нейните извисяващи се планински върхове, тюркоазената лагуна и пищните бунгала над водата някак си изглеждат дори по-зрелищни от снимките.

Необходим е валиден паспорт за влизане във Френската Полинезия. Българите, които желаят да пътуват до Френска Полинезия не са подложени на визов режим, в случай, че престоят им продължи до 3 месеца.

Местната валута е тихоокеанският франк (XPF).

В Бора Бора влажният сезон е горещ и облачен, сухият сезон е топъл и предимно ясен. През годината температурата обикновено варира от 24°C до 31°C и рядко пада под 23°C или се повишава над 32°C.

Няма изисквания за определени ваксини.

Френският е единственият официален език и, заедно с таитянския, са основните езици, говорени от жителите на Френска Полинезия, но хората в контакт с туристи обикновено имат основни познания по английски.

Препоръчва се медицинска застраховка.

Във Френска Полинезия захранващото напрежение е 220 V. Честотата е 50/60 Hz. Щепселите и контактите са тип C / E. Не е нужен адаптор.

В Бора Бора ще намерите вкусна гастрономия, която е част от културата на острова. Ще опитате конфитюри, приготвени от екзотични плодове, и морски ястия, приготвени от миди и риба със смесица от френската и полинезийската кухня.

Обичайни са ястията, които съчетават типичния полинезийски зеленчук, уру, ямс (или адже), грудка, която обикновено се придружава от риба или месо, както и други грудки като фафа или таро, всички от които обикновено са приготвени в типичните таитянски заровени пещи, наречени „ahima'a“.

Що се отнася до напитките, можете да опитате коктейли като Май Тай (микс от ром, пресен ананас и Cointreau) и Banana Coralia (съставен от пресни банани, лимонов сок, ягодов сироп и кокос).

CONRAD BORA BORA NUI 5*

Цена от: 3,676 €

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FOUR SEASONS RESORT BORA BORA 5*

Цена от: 7,665 €

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com