Amakas Boutique Travel Agency

Индонезия

С повече от седемнадесет хиляди острова, Индонезия е място, което ни кани да открием голямо културно разнообразие и някои от най-идиличните места на планетата.

В Бали, островът на боговете, може да посетите храма Лухур Улувату, разположен на скала с височина 75 метра; оризовите тераси и храма Пура Танах Лот. Оставете се да бъдете изненадани от многобройните водопади или се отпуснете на някой от плажовете с бял пясък и тюркоазени води.

Посетете остров Ява и храма Прамбанан, най-голямото хиндуистко светилище в Индонезия. Можете също да обиколите двореца на султана и известния храм Боробудур, най-големият будистки паметник в Югоизточна Азия.

Отлетете до остров Сулавеси и посетете Рантепао, столицата на региона Тораджа, където можете да научите за употребата и обичаите на този древен народ. И не забравяйте да изкачите планината Батутумонга, за да видите различни селища на Тораджа.

Българските граждани следва да се снабдят с визи в дипломатическите и консулски представителства на Индонезия. За целта е необходимо да притежават паспорт с поне шест месеца валидност. Виза може да се получи на международното летище в Джакарта. Издаваните на летището еднократни визи за туристически престой могат да бъдат продължени на място в страната за още 30 дни.

От 03.07.2014 г. индонезийските власти са повишили цената на визите, издавани на граничните контролно-пропускателни пунктове (виза при пристигане - visaonarrival), от 25 щ.д. на 35 щ.д.

Местна валута е индонезийска рупия (IDR).

Индонезия поддържа тропически климат с температури, които варират между 21º и 33º C през цялата година. Най-голям брой посетители се очакват през сухия сезон, който продължава от април до октомври, въпреки че мнозина предпочитат да пътуват до тази дестинация през дъждовния сезон, мусонът, който се провежда между ноември и март.

Българските граждани не се нуждаят от никакви ваксини.

Официалният език в Индонезия е индонезийският език, въпреки че в държавата се използват около 700 езика, повечето от които са австронезийски. Английският е категоризиран като първи чужд език в Индонезия.

Основните заболявания са малария и денга, които се пренасят от комари. Затова е наложително ползването на противокомарни средства. Малария има в Ириян Джая (всички райони), в някои от селските местности и малките острови. Денга има по цялата територия на страната. Няма ваксина против тази болест. Лична хигиена, хранене в реномирани ресторанти, избягване на млечни храни, избягване консумацията на мокри плодове, ползване на мокри съдове и прибори за хранене, пиене на безалкохолни питиета без лед - това са само някои от допълнителните изисквания. Консумира се само минерална или бутилирана вода. Медицинското обслужване е на сравнително ниско ниво, освен в няколко болници в Джакарта. Затова препоръчваме винаги да разполагате с медицинска застраховка.

Стандартният волтаж в Индонезия е 230 волта и честота 50 херца. Стандартно се използват кръгли контакти за щепсел с два щифта (кръгли) “Тип Ц (Type C)” и “Тип Ф (Type F)”, като в повечето европейски страни, включително България.

Ггастрономията на държавата е тясно свързана с природата и е един от ключовете за успеха на този архипелаг. Благодарение на влиянието на кулинарните традиции на различни региони и страни като Китай, Индия, Холандия и Близкия изток, индонезийската кухня има много специалитети, които ще изненадат всеки. Влиянието на китайската кухня се отразява, наред с други неща, от наличието на рецепти, в които се използва уок, докато индийското вдъхновение се проявява главно в честата употреба на къри, което успява да придаде на ястията несравними вкусове. Месните шишчета, наречени сате, произлизат от известните кебапчета от Близкия изток. Петте най-важни съставки в индонезийската кухня са ориз, банани, кокос, соя и фъстъци. Всъщност е доста трудно да се намери типичен индонезийски специалитет, който да не използва поне една от тези пет съставки. Сред най-забележителните рецепти на тази дестинация в Югоизточна Азия откриваме Nasi Goreng, ястие от пържен ориз, сотиран със зеленчуци, пиле и/или скариди и подправен със сладък соев сос. Bami Goreng, направен от пържени жълти юфка с парчета месо, зеленчуци и други съставки, също е един от най-популярните кулинарни специалитети в страната. Трябва да се отбележи, че индонезийците обичат плодовете и зеленчуците. Зеленчукова салата Gado-gado, приготвена с фъстъчен сос, и салата Karedok, приготвена от бобови кълнове, са много популярни ястия, особено в малките ресторанти, наречени „warung“. Също можете да опитате сочни десерти като сладкиши с черен ориз Bubur ketan hitam и невероятни желирани торти kueh lapis, направени с лепкав ориз, кокос и захар.

Бали

ALAYA RESORT UBUD 5*

Цена от: 325 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SANNA UBUD 5* – A Pranama Experience

Цена от: 750 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

THE APURVA KEMPINSKI BALI 5*

Цена от: 760 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

KUWARASAN 5* – A Pranama Experience

Цена от: 800 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

THE OBEROI BEACH RESORT BALI 5*

Цена от: 820 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

THE KAYON JUNGLE RESORT 5*

Цена от: 1,100 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

THE ST. REGIS BALI RESORT 5*

Цена от: 1,545 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

CAPELLA UBUD 5*

Цена от: 1,850 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

JUMEIRAH BALI 5*

Цена от: 2,010 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FOUR SEASONS RESORT BALI AT SAYAN 5*

Цена от: 2,205 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

MANDAPA, A RITZ-CARLTON RESERVE 5*

Цена от: 2,400 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

RAFFLES BALI 5*

Цена от: 2,670 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

BVLGARI RESORT BALI 5*

Цена от: 3,450 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Сукавати

THE ROYAL PURNAMA 5* – Adults Only

Цена от: 525 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Комодо

AYANA KOMODO WAECICU BEACH 5*

Цена от: 610 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

PLATARAN KOMODO RESORT & SPA 5*

Цена от: 620 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SUDAMALA RESORT SERAYA FLORES 5*

Цена от: 690 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Остров Сумба

NIHI SUMBA 5*

Цена от: 5,450 € на човек за 5 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com