Amakas Boutique Travel Agency

Колумбия

Пътувайте в една цветна страна, където всяко кътче крие тайна и открийте очарованието на традициите, вкусовете, преживяванията и природата на страната на красотата.

Като във филм със свят пълен с контрасти, това е Колумбия, страна, която сред своите планински вериги, своето седемцветно море и своите змиевидни реки крие празнично сърце. 360 дни в годината ще намерите музика, сякаш е безкраен саундтрак, и партита, които празнуват живота.

Територията е разделена на шест региона, които, въпреки че споделят топлината и дружелюбието, които характеризират страната, се открояват със свой собствен уникален чар. В тях ще откриете невероятни дестинации и ще преживеете прекрасни преживявания, които ще ви накарат да искате да пътувате от край до край и да продължите да ги посещавате отново и отново.

Шестте региона са: Колумбийски Кариби, Колумбийски Западни Анди, Колумбийски Пасифик, Колумбийски Източни Анди, Колумбийски Масив и Колумбийска Амазонка.

Български граждани, пътуващи краткосрочно до Колумбия (до 90 дни), не е необходимо да притежават виза.

Колумбийското песо е законната валута на Колумбия.

Един аспект на Колумбия, който изненадва чужденците, е еднаквостта на климата през цялата година. Това е така, защото страната се намира в екваториалната зона, така че часовете, в които слънцето изгрява или пада нощта, не се променят и сезоните не се усещат както в повечето страни по света. Климатът на Колумбия се състои от сухи сезони (декември до януари и юли до август) и дъждовни сезони (април до май и октомври до ноември).
Топографското разнообразие дава на Колумбия голямо разнообразие от пейзажи, биоразнообразие и топлинни нива.

Топъл климат: Това са райони, където топлината надвишава 24 °C, както се случва в Тихия океан, където можете да наблюдавате гърбати китове; Сан Андрес, дестинация с невероятни плажове за гмуркане; и крайбрежието на Карибите, където се празнува известният карнавал в Баранкиля и където се намира националният природен парк Tayrona.
Умерен климат: В тези райони температурата варира между 17°C и 24°C, като например в Меделин, където се провежда Панаирът на цветята, и в Кали, домът на известния панаир в Кали.
Студен климат: Температурите са между 12°C и 17°C. Такъв е случаят с Богота, град, който слива история и модерност и където можете да посетите прочутия Музей на златото.
Има райони, където температурите варират между 6 °C и 12 °C, като например в Националния природен парк Чингаза, където живеят видове като белоопашати елени, кондори и андски мечки.
Ледникови зони: Те имат температури под 6 °C, като Сиера Невада де Санта Марта, където можете да практикувате трекинг.
Тропически гори: Те са горещи и влажни, а температурите надвишават 27 °C, какъвто е случаят в Амазонка, където можете да се насладите на буйна природа.
степен тропически
Характеризира се с високи температури, минимални валежи и малко растителност. Пример е La Guajira, където можете да посетите Ranchería, за да научите за културата Wayuu.

Няма изисквания за определени ваксини.

Испанският е официалният език на Колумбия. Езиците и диалектите на етническите групи също са официални на техните територии.

Препоръчва се медицинска застраховка.

В Колумбия общото напрежение е 110 V. Честотата е 60 Hz. Щепселите и контактите са тип A/B. Необходим е адаптор.

Колумбийската кухня е добър пример за мултикултурализъм. Смесва местни, испански и африкански влияния.

Традиционни ястия
Бандеха пайза: Националното ястие на Колумбия. Това е типично ястие от района на Антиокия (Меделин) и се състои от говеждо, пикадило, чичарон, чоризо, черен боб, ориз, пържено яйце, банани, арепи, хогао и авокадо.

Аджиако: Ajiaco Santafereño е типичното ястие за района на Богота (името му идва от Santa Fe de Bogotá). Това е супа, приготвена с парчета пиле, картофи и ароматна билка, наречена гуаска, която й придава специфичния (и вкусен!) вкус. Супата обикновено се сервира с парче царевица на кочан и като гарнитура ориз, каперси, половин авокадо и плътен бял крем. След това можете да добавите каквито искате съставки към супата.

Санкочо: Много разпространено ястие в Колумбия, то е предимно от тихоокеанското крайбрежие, особено от региона El Valle. Тази супа може да се приготви с риба, пилешко, говеждо или свинско месо. Най-известното е пилешкото санкочо, наричано още „Sancocho de gallina“. В супата ще намерите царевица, пилешки бутчета, юка, банан, кориандър и картофи. Много пълноценно ястие, типично за семейна неделя. Отстрани ще имате ориз, авокадо и чили сос, за да подправите супата и да я направите по-интересна.

Лечона: Типичното хранене за деня след Коледа... lechona е типичното семейно ястие в Колумбия, произхождащо от региона Толима в сърцето на планинската верига на Андите. Свинско пълнено с ориз, грах и подправки, печено на фурна повече от 10 часа! Кожицата около него трябва да е хрупкава, а вътрешността да е фино нарязана и ароматна. Сервира се с печени картофи и малка арепа.

Пилешки ориз: Ориз със скариди и кокосово мляко, ориз с различни видове риби вътре, ориз с колбаси и зеленчуци.... най-известният и широко разпространен Arroz con pollo. Има няколко рецепти и варианти, но сърцевината е една и съща: пилешки гърди, ориз и подправки и билки с малки зеленчуци.

Богота

W BOGOTÁ 5*

Цена от: 100 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FOUR SEASONS HOTEL BOGOTÁ 5*

Цена от: 160 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FOUR SEASONS HOTEL CASA MEDINA BOGOTÁ 5*

Цена от: 170 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Картахена

HYATT REGENCY CARTAGENA 5*

Цена от: 100 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

CASA DEL COLISEO BOUTIQUE HOTEL 5*

Цена от: 110 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

BASTIÓN LUXURY HOTEL 5*

Цена от: 120 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SOFITEL BARÚ CALABLANCA 5*

Цена от: 130 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HOTEL BOUTIQUE CASA DEL ARZOBISPADO 5*

Цена от: 145 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

CHARLESTON SANTA TERESA CARTAGENA 5*

Цена от: 150 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SOFITEL LEGEND SANTA CLARA CARTAGENA 5*

Цена от: 190 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

CASA SAN AGUSTÍN 5*

Цена от: 220 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Меделин

ELCIELO HOTEL 5*

Цена от: 125 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Гуатапе

BOSKO 5*

Цена от: 120 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Кали

ACQUA SANTA LOFTS HOTEL 5*

Цена от: 125 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com