Amakas Boutique Travel Agency

Лос Кабос

Едно пътуване до Лос Кабос е ваканция, която никога няма да забравите. Девствените сини води на морето на Кортез създават идеалния фон за всякакъв вид бягство. Ако планирате следващото си приключение, готови сте за забавление с приятели, семейство, любовта на живота си или имате достатъчно късмет да извършвате бизнес на плажа, Los Cabos държи ключа към всяка врата във вашето въображение.

Лос Кабос е една от петте общини на щата Долна Калифорния, Мексико, разположена в крайния юг на щата, тя е най-малко обширната с 3452 km² (5% от повърхността на щата), но тази с най-голямото население с 351 111 жители, което представлява 44% от населението на щата. От друга страна, 90% от общинското население е съсредоточено в населения център Сан Хосе дел Кабо-Кабо Сан Лукас.

Туризмът и свързаните с него услуги представляват основната икономическа дейност. Неговото географско местоположение, природни характеристики и плажни и пустинни пейзажи го превърнаха в една от най-важните туристически дестинации в Мексико. Кабо Сан Лукас е градът с най-голяма икономическа и демографска динамика, той се отличава с красотата на своите плажове и нощен живот. Сан Хосе дел Кабо е общинският център и се откроява с колониалната архитектура на историческия център и културните пространства.

Документ за пътуване е паспорт, който е валиден минимум шест месеца след последния ден на престой в страната. Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни.

Официалната валута е мексиканското песо (1 евро е приблизително 25 песос). Препоръчително е да носите евро или щатски долари, които да обмените в местна валута при пристигане. Повечето кредитни карти се приемат от всеки търговец.

Влажен тропически климат със средна температура, която варира между 25ºC и 30ºC през цялата година, така че на практика можете да се насладите на плажа по всяко време на годината. През лятото те могат да достигнат 34ºC.

Няма задължителни ваксини.

Официалният език е испански.

Цялото здравеопазване е частно. Ако трябва да приемате редовно медикаменти, препоръчително е да ги вземете от България, в допълнение към основните лекарства поради високата им цена. Препоръчително е да носите репелент против комари, слънцезащитен крем и да консумирате бутилирана вода.

На практика всички хотели имат 220 волта напражение, въпреки че националната мрежа е 110 волта. Не забравяйте адаптер за контакти с плоски щепсели.

Едно от най-известните ястия в юкатеканската кухня е "кочинита пибил", което е свинско месо, мариновано в ахиоте, увито в бананови листа и приготвено в пещ. Обикновено се сервира с такос, придружен от сос от пипер хабанеро, лилав лук и портокал. Типичната алкохолна напитка е текила, но има и "микелада", която се състои от замразена местна бира с лимон, сол, табаско и някой друг сос.

RIU PALACE BAJA CALIFORNIA 5* – Adults Only

Цена от: 1,230 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

NOBU LOS CABOS 5*

Цена от: 1,468 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

PARADISUS LOS CABOS 5* – Adults Only

Цена от: 1,560 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ZOETRY CASA DEL MAR LOS CABOS – World of Hyatt 5*

Цена от: 1,570 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ME CABO 5*

Цена от: 1,590 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SECRETS PUERTO LOS CABOS GOLF & SPA – World of Hyatt 5* – Adults Only

Цена от: 1,635 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

BREATHLESS CABO SAN LUCAS – World of Hyatt 5* – Adults Only

Цена от: 1,650 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HARD ROCK LOS CABOS 5*

Цена от: 1,690 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ZADÚN, A RITZ-CARLTON RESERVE 5*

Цена от: 2,625 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ONE & ONLY PALMILLA 5*

Цена от: 2,990 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

WALDORF ASTORIA LOS CABOS PEDREGAL 5*

Цена от: 3,242 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

GRAND VELAS LOS CABOS 5*

Цена от: 3,590 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

MONTAGE LOS CABOS 5*

Цена от: 3,620 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FOUR SEASONS LOS CABOS 5*

Цена от: 4,680 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com