Amakas Boutique Travel Agency

НАЙ-ВИСОКАТА ЖЕЛЕЗОПЪТНА ЛИНИЯ В СВЕТА – ANDEAN EXPLORER, A BELMOND TRAIN. ЛУКС И СПИРАЩИ ДЪХА ПЛАНИНСКИ ГЛЕДКИ.

Свеж, смел и див, Andean Explorer пристига на хоризонта с поразителен стил като първият луксозен спален влак в Южна Америка. Копринено сините 16 вагона на влака блестят на фона на изяшните пейзажи на Перу, докато той се издига по равнините на Андите.

Свежият вечерен въздух от откритата палуба на влака се усеща докато се издига зашеметяваща гледка към величествената планинска верига La Raya. Менюто е колоритно също като пейзажа, със сезонни ястия, приготвени от пресни местни продукти. Предлага се в салона кисело писко под мелодията на пианото а в спа кабината, съживяващ Андски ритуал и успокояващ масаж. 35-те кабини, които са със собствена баня за спокоен нощен сън, представят дизайн с ръчно направени тъкани и меки текстури в стил алпака, които приканват към спокойна почивка.

С два луксозни влака и шест сензационни хотела на места, включващи Куско, Лима и Мачу Пикчу, Andean Explorer предлага един нов и уникален начин за разглеждане на чудесите на Перу с мечтан маршрут.

ДЕСТИНАЦИИ

Влака показва суровата красота на провинциалното Перу и спокойствието на езерото Титикака. Плаващата общност в уникалните острови Урос е очарователна колекция от изкуствени направени от човека острови, използващи плаващи тръстики, за да останат на повърхността. Прави се пауза по пътя от Пуно до Куско на пазара „La Raya“, цветна отсечка със сергии, препълнени със занаятчийски и традиционни изделия.

Пристига се в Арекипа със стил; вторият по величие град в Перу е богат на живи цветове и съблазнителни аромати, обременени с подправки. Пътуванията от Куско до Арекипа улавят сърцето на региона на Андите с набор от вдъхновяващи екскурзии всеки ден.

МАРШРУТИ

Този луксозен влак с ненадминат стил предлага разглеждане на спиращата дъха страна, на оживените градове и на омагьосващите природни чудеса. От Куско, древната столица на империята на инките, до най-високите равнини на Андите, минавайки през красотата на езерото Титикака и продължавайки към град Арекипа, обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Перуански Планини: Пътешествие от Куско до Арекипа със стил, посещавайки очарователния Пуно и величественото езеро Титикака.

Духът на Долината: Перуанските долини крият редица съкровища, включително Саракоча – спокоен, уединен участък със зашеметяваща природна красота.

Духът на Андите: Пътуване от Пуно до Куско, преминавайки през някои от най-красивите пейзажи на Южна Америка.

Дух на Водата: Езерото Титикака е зашеметяващата крайна дестинация, пътувайки от Куско до Пуно.

Андските Равнини и Островите на Откритията: Пътуване от Арекипа до Куско в незабравим стил, разхождайки се из най-зрелищните дестинации на Перу, включително омагьосващото езеро Титикака.

LAS CASITAS – СКРИТИЯТ СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК НА АНДИТЕ

Това е идеалната начална или крайна точка за това приключение по релсите. Las Casitas е уединено място със спа, което предлага рядка възможност за изпитване на традиционната красота на Перу. Заобиколено е от тишината и спокойствието на спиращата дъха долина Колка.

Тука ритъма на живот е спокоен и времето, което се прекарва в хармония с удивителната природа и топлите местни общности на пищната долина, е в ръцете на всеки посетител.

ДИЗАЙН

Едно безпрецедентно железопътно изживяване изисква нов подход към луксозния дизайн. Andean Explorer носи белези от класическия ретро лукс, но в същото време предлага съвременна естетика с перуански акценти, идеално проектирана да постави в кадър вдъхновяващия пейзаж на Андите.

Ръчно рисуван екстериор в цвят слонова кост загатва за майсторството отвътре: невероятни дървени покрития, стени покрити с лен, кожени седалки и бани, изработени от местен камък. Спокойствието на светлите земни тонове, е пронизано от живи цветни акценти, допълнени с текстурирана кожа и вълна от алпака. Всеки вагон носи имената на флората и фауната, срещащи се по маршрута. Вагон-ресторантът „Muna“ е кръстен на успокояваща билка от Андите, а спа вагонът „Picaflor“ е кръстен на нежното колибри. Прегръщайки древния кръст Chakana като свой символ, който ще намерите във всички малки детайли на дизайна на влака, този мотив на инките е талисман за брака на земята, подземния свят и звездното небе.

ПРИКЛЮЧЕНИЕ ЗА ВКУСОВИТЕ РЕЦЕПТОРИ

Уникални заведения за хранене перуански вкусове на фона на невероятна планинска природа. Двата красиви, ярки и елегантни вагона за хранене на Andean Explorer – Llama и Muña – предлагат перфектната обстановка за гастрономически открития.

Приглушени нюанси и луксозни кожи се смесват със занаятчийска дограма. Полираните паравани за разделяне запазват кулинарните приключения интимни. Библиотеката и бутика за мемоари са също част от приключенията на влака.

Вътрешният бар, който е кръстен на корена „Maca“, разполага с елегантен роял с обещание за музика на живо и пеене. Piano Bar Car, със сиви дивнаи от туид, е място, което е едновременно празнично и релаксиращо. Observation Bar Car предлага очарователните гледки от откритата палуба, докато влакът криволичи през спиращи дъха пейзажи.

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *