Amakas Boutique Travel Agency

Острови Кук

15-те острова на островите Кук се намират в южната част на Тихия океан, в същата часова зона като Хавай. Недокоснат рай, пълен с бели пясъчни плажове, сини лагуни и тучни зелени планини.
На островите Кук няма известни курорти, няма сгради, по-високи от кокосово дърво, няма тълпи или светофари; въпреки това островите предлагат съвременни удобства и непознат лукс, с широка гама от възможности за настаняване и дейности за всеки тип пътешественик.

Необходим е паспорт валиден 6 месеца от датата на излизане.

На островите Кук официалната валута е новозеландският долар.

Винаги е подходящо време за посещение. Островите Кук се радват на приятно топъл и слънчев климат през цялата година. Най-сухите месеци са от април до ноември със средна температура от 26°C. Най-топлият сезон е от ноември до март, с малко по-висока влажност и от време на време дъжд между декември и март, когато температурата варира между 22°C. и 30°C. Въпреки това, не се отчайвайте от дъждовете през летните месеци, тъй като те обикновено са кратки тропически дъждове сутрин или следобед. Като цяло, месеците април, май, септември и октомври са подходящо време за посещение, тъй като времето през тези месеци обикновено е идеалният баланс между топли температури и сухо небе.

Няма изисквания за определени ваксини.

Официалните езици са английски и маорски или "раротонган".

Препоръчва се медицинска застраховка.

На островите Кук се използват щепсели и контакти от мрежата с напрежение 240 V при честота 50 Hz. Необходим е адаптор.

Храната на островите Кук е вкусна и цветна, базирана на местни продукти. Уму е едновременно ястие и традиционен подземен метод за готвене. В продължение на три часа месото, зеленчуците и плодовете се готвят, увиват се в бананови листа и се заравят под земята до нагорещени камъни.

Плодовете заемат важно място в гастрономията: можете да намерите манго, кокос, папая, фейхоа и звездни плодове навсякъде по островите, които може да консумирате пресни или в сокове, смутита или плодови салати.

По пътя, който граничи с остров Роратонга, ще намерите ресторанти, барове и кафенета, където можете да хапнете вкусна храна и да се насладите на гледката към морето. На нощния пазар Muri можете да хапнете типични ястия на достъпна цена, както и да се насладите на компанията на местните. В събота сутрин можете да посетите пазара Punanga Nui в Аваруа за закуска с островно кафе, смутита и палачинки с тропически плодове или обяд с rukau (задушени листа от таро) и ika mata (сурова риба, маринована в сок от лайм и настърган кокос). ).

TE MANAVA LUXURY VILLAS & SPA 5*

Цена от: 1,050 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

LITTLE POLYNESIAN RESORT 5* – Adults Only

Цена от: 1,400 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

PACIFIC RESORT AITUTAKI 5* – Adults Only

Цена от: 2,250 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com