Amakas Boutique Travel Agency

ПЕРУ – ЕЛЕГАНТНА СИМФОНИЯ ОТ ДРЕВНИ СЪКРОВИЩА И ПРИРОДНИ ВЕЛИЧИЯ

Цена при запитване

13 дни – 11 нощувки

Открийте изяществото на Перу, една от най-очарователните дестинации в света, където луксът и историята се преплитат в неповторима хармония.

Вашето пътешествие започва в столицата Лима, известна като “Градът на кралете”, където съвременната елегантност среща изяществото на колониалното наследство. Насладете се на изискани гурме изживявания в световноизвестните ресторанти, предлагащи перуанска кухня, която съчетава най-доброто от Андите, крайбрежието и Амазония.

Потопете се в магията на Езерото Титикака, най-високото плавателно езеро в света, разположено на границата между Перу и Боливия. Това свещено място на инките предлага изключително изживяване, съчетаващо природна красота и културно наследство.

Продължете вашето приключение към свещения град Куско, сърцето на древната империя на инките. Настанете се в луксозен хотел, разположен в историческа сграда, където всяка стая разказва историята на миналото. Оттук, с първокласен влак, ще се отправите към магическата цитадела Мачу Пикчу, едно от новите седем чудеса на света. Изживейте неповторими мигове с бутиковата група на Amakas Boutique Travel Agency, водена от експертни гидове, които ще ви разкрият тайните на този изключителен археологически обект.

Перуанската Амазония е един от най-богатите и разнообразни екорегиони в света, разпростиращ се на обширни площи от тропически гори, които крият невероятно биоразнообразие. Ще може да се потопите в тази зелена джунгла в сърцето на Амазония, където ще се срещнете с редки и екзотични животни, като розови делфини, ягуари и множество видове птици.

Перу не е просто дестинация, а изживяване, което оставя незабравими спомени. Открийте съвършенството на една страна, където всяка стъпка е пропита с история, култура и неповторим лукс. Добре дошли в Перу – земята на вечната елегантност и природни чудеса.

ПРОГРАМА

При пристигане, ще ни очакват партньорите ни. Следва частен трансфер за групата до летището.
В 19:30 ч. ще отидем в престижния ресторант La Huaca Pucllana, ръководен от известния готвач Marilú Madueño, където ни предстои елегантна вечеря за добре дошли с изглед към археологическите останки. Връщане в хотел INNSiDE by Meliá Lima Miraflores 4* или подобен и нощувка.

Закуска в хотела. В 9:00 сутринта ще ни вземат от хотела, за да започнем нашето гастрономическо приключение. Ще започнем нашата обиколка с посещение на типичен пазар в Лима, където ще може да разпознаем и да влезем в контакт с някои от основните съставки, които са направили перуанската гастрономия известна, и ще опитаме някои плодове, произхождащи от Перу. Ще продължим нашата панорамна обиколка по красивата крайбрежна алея Мирафлорес и Barranco, докато стигнем до квартал Chorrillos, където ще посетим рибарския кей, откъдето се снабдяват повечето от най-известните ресторанти в столицата. И накрая, последната ни спирка ще бъде известен ресторант, разположен на брега на морето, където можем да научим как да приготвяме прочутите севиче и писко сауър. Ще завършим нашето гастрономическо приключение, наслаждавайки се на вкусен обяд.
След това ще започнем нашата обиколка на града с невероятна гледка към Тихия океан от красивата крайбрежна алея Мирафлорес. Оттам ще преминем през жилищните квартали Мирафлорес и Сан Исидро, докато стигнем до Колониалния център. Веднъж там, следва разглеждане на Plaza Mayor, Правителствения дворец, Катедралната базилика, Архиепископския дворец и Община Лима.
Ще посетим манастира Санто Доминго, по чиито коридори са се разхождали Сан Мартин де Порас и Санта Роза де Лима през 17-и век и където в момента лежат останките им. След това ще отидем до Музея Larco, разположен в красиво имение на Вицерегал от 18-и век, заобиколен от романтични градини, в пространство, което стимулира и вдъхновява и където може да се насладим и разберем завладяващата история на древно Перу. Посещението на неговата галерия от култури ни предоставя завладяващ и ясен разказ за повече от 5000 години от перуанската предколумбова история. Освен това има изящна колекция от злато и сребро от древно Перу и известната стая за еротично изкуство. Неговите произведения са признати за това, че са били изложени в най-добрите музеи в света, а също така е един от малкото музеи в света, който позволява да се посети неговия трезор със съкровища, който представя повече от 45 000 археологически предмета, класифицирани от известни специалисти и учени.
Струва си да се спомене, че музеят Larco е най-голямата и ослепителна частна колекция от предколумбово перуанско изкуство, която съществува. Връщане в хотел INNSiDE by Meliá Lima Miraflores 4* или подобен и нощувка.

Закуска в хотела. В уговорения час ни очаква трансфер до летището, последван от полет до град Хулиака. При пристигане ще ни очакват за частен трансфер до хотела в град Пуно. Остатъкът от следобеда разполагаме със свободно за климатизация и почивка. Нощувка в Пуно в хотел Casa Andina Premium Puno 4* или подобен.

Закуска в хотела. В посоченото време ще се качим на нашата лодка, за да започнем екскурзията до остров Такиле, място с невероятна красота, където жителите му поддържат традициите на предците и с които можем да споделим някои от техните преживявания. При пристигането си на острова жителите ще ни посрещнат с типични огърлици от цветя и народна музика за добре дошли. След като обиколим острова и научим малко за начина на живот на жителите, ще имаме незабравим частен обяд на брега на езерото. На връщане до Пуно ще посетим плаващите острови на Урос; изкуствени острови, ръчно изработени от жителите му на базата на тотора, растение, което расте в същото езеро. Уро живеят основно от риболов, лов и събирачество, както и от продажба на занаяти и многоцветни тъкани. По време на обиколката ще можем да видим и чуем легендите за Урос, техните обичаи и фолклор. Трябва да се отбележи, че целият маршрут на този ден се извършва с плаване по езерото Титикака, най-високото плавателно езеро в света. Нощувка в Пуно в хотел Casa Andina Premium Puno 4* или подобен.

Закуска в хотела. Трансфер до град Куско. По пътя ще посетим музея на Pucará, ще направим кратка спирка в „La Raya“, най-високата точка на маршрута (4335 метра над морското равнище), ще посетим археологическия център на Raqchi (един от основните храмове на бог Wiracocha), и ще спрем в Sicuani, за да се насладим на приятен обяд на шведска маса. И накрая, преди да пристигнем в Куско, ще посетим църквата Андауайлилас, известна още като Сикстинската капела на Южна Америка. Нощувка в Куско в хотел Casa Andina Premium Cusco 5* или подобен.

Закуска в хотела. В 9:00 сутринта ще ни вземат от хотела, за да започнем обиколката на колониалния град, построен върху основите на дворци на инките. По време на обиколката ще посетим Плаза де Армас, Храма на Слънцето, известен също като Кориканча, и Катедралата на Куско, където можем да видим красиви картини и скулптури. След това ще продължим към Археологическия център на Саксайуаман, многофункционално място, където са били почитани Слънцето, Луната и Земята и което също е било използвано като военна крепост и астрологичен център. По-късно пристигаме в Q'enco, култов център, свързан с елемента огън. Продължаваме с Puca Pucara, място, използвано като снабдителен център и контролен пункт на инките, където също се провеждаха церемонии на вятъра. В края на обиколката ще пристигнем в Тамбомачай, център за поклонение на водата и плодородието. Връщане в хотела и нощувка в хотел Casa Andina Premium Cusco 5* или подобен.

Закуска в хотела. В 7.30 сутринта ще започнем нашата екскурзия до Чинчерос. Инките вярвали, че дъгата се е родила в Чинчерос и само това е достатъчна причина да посетим този живописен град. Има обаче още няколко причини да предприемем тази екскурзия. На първата ни спирка ще имаме среща с текстилни майстори, които ще ни предложат демонстрация на красивите тъкани, които изработват, както и древните техники за боядисване, с които работят и до днес. След това ще посетим археологическия комплекс, а после и колониалната църква на града, от която се откриват невероятни гледки към планината. За да завършим обиколката, ще посетим пазара на занаяти, разположен в средата на тесните улици на града, където ще можем да намерим произведения на занаятите, които са наистина прекрасни. След това ще отидем до град Марас, достигайки мините Салинерас, които улавят подпочвените води на планината и ги кондензират в повече от 4000 занаятчийски кладенци, които от древни времена са служили като център за доставка на сол за империята на инките.
Ще продължим обиколката си с посещение на археологическия център на Морей, характеризиращ се със своите кръгли тераси, дълбоки повече от 30 метра, с няколко пръстена от концентрични тераси, всяка от които съдържа различен микроклимат, жив знак, че е бил голям научен експеримент и изследователски център за селскостопански цели. По време на цялата обиколка ще можем да се насладим на красивите пейзажи, които Свещената долина на инките ни предлага. Оттук ще отидем до място, разположено между красиви полета за засаждане, с привилегия за красиви гледки към заснежения Chicón, където ще ни очаква обяд на открито. След обяда ще разполагаме с платно и акварели, за да се отпуснем и да дадем свобода на творчеството си.
За да завършим дейностите за този ден, ще бъдем поканени да споделим ритуал на благодарност към Пачамама (Майката Земя), един от най-красивите ритуали на предците, който все още се практикува днес в тази част на перуанските Анди. Ще станем свидетели на това как древните жители на Перу са се научили да живеят в съвършена хармония с Майката Земя и да бъдат благодарни за всички дарове, които ни предлага. В светогледа на Андите има дълбоко убеждение, че когато благодарите, вие се свързвате с научаването на всяко преживяване, с всичко, което сте оставили по пътя си, но преди всичко отваряте възможността всичко, което се случва, да тече в съвършена хармония с божествения план. Ще почитаме Майката Земя, всички кралства и нашите братя, като благодарим и благославяме всичко, което имаме щастието да споделяме всеки ден. Ще благодарим на Пачамама, че ни позволи да се насладим на това пътуване, че съвпаднахме като група в това време и пространство, и ще поискаме нейната благословия, за да продължим нашето пътуване към свещените земи на Мачу Пикчу. Нощувка в Свещената долина на инките в Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* или подобен.

Закуска в хотела. В посоченото време трансфер до жп гарата, за да започне екскурзията до Свещения град Мачу Пикчу, признат за едно от чудесата на света и обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Влакът ни отвежда до град Агуас Калиентес, откъдето ще се изкачим с автобус до Археологическия център и ще започнем обиколката с екскурзовод, която продължава около 2 часа. По време на посещението ще видим храмове, площади, тераси, къщи, зърнохранилища, както и голямото биоразнообразие, което съществува в околностите. Струва си да се подчертае, че красотата на Мачу Пикчу е издигната от необикновената обстановка, в която се намира. Като част от нашето преживяване в Свещения град на инките, ще ви поканим да участвате в малка медитация със засаждане на кристали, като се възползвате от енергиите на това свещено пространство. Около цитаделата е образуван Национален резерват с площ от 32 500 хектара, който включва съзвездие от археологически паметници, които според местните са построени като част от комплекса Мачу Пикчу, а не изолирано. В края на посещението ще отидем в ресторанта на ексклузивния хотел Belmond Sanctuary Lodge, разположен до входа на Мачу Пикчу.
В посочения час ще се върнем в град Агуас Калиентес, за да се качим на влака обратно за град Куско. Трансфер до хотела и нощувка в Куско в хотел Casa Andina Premium Cusco 5* или подобен.

Закуска в хотела. В посочения час трансфер до летището за полет до Пуерто Малдонадо. След пристигане в град Пуерто Малдонадо, известен като Столицата на биоразнообразието. Започва нашето приключение в Амазонка с 25-минутно пътуване с лодка, плавайки през долното течение на Мадре де Диос, докато стигнем до хижата Inkaterra Hacienda Concepción. Ще се настаним в елегантната си дървена кабина, повдигната от земята с кокили, или в удобната стая, след което ще се насочим към трапезарията на Casa Grande. Там ни очаква обяд на шведска маса, преди да разгледаме дълбините на джунглата пеша, започвайки от Еко центъра.
Ще се разходим по пътеките на Concepción, за да се запознаем с екосистемите на басейна на Амазонка. Защитен от националния резерват Tambopata и построен върху стара какаова и каучукова плантация, Inkaterra Hacienda Concepción е дом на първична и вторична гора, обитавана от екзотична фауна и тропически растения.
Привечер, по време на разходка с лодка Río de Noche, ще наблюдаваме в компанията на гид изследовател завладяващата трансформация на джунглата, докато дневните животни и птици отстъпват място на видове, адаптирани към нощния мрак. Ще наблюдаваме скрити по бреговете алигатори и съзвездията на южното полукълбо.
Вечерта ще се насладим на а ла карт вечеря, вдъхновена от местните съставки на Амазонка. През нощта, в стаята или хижата си, ще слушаме песните и звуците на гората.

Закуската на шведска маса се предлага от 05:30. След това ще посетим езерото Сандовал, блестящо огледало от вода в Националния резерват Тамбопата. Ще се качим на издълбано дървено кану и спокойно ще гребем през водните канали, които захранват езерото, след което ще навигираме сред красиви палми. Това езеро е обитавано от няколко вида птици, застрашената речна видра, ревачи, ара, анаконди, костенурки, черни каймани и други животни. Връщане в Inkaterra Hacienda Concepción навреме за обяд.
Следобед препоръчваме изкачване по вълнуващата пътека Inkaterra Canopy. Canopy Walkway е безопасна и сложна система от екологично изградени висящи мостове с височина 344 метра, свързани с осем платформи и две панорамни кули за наблюдение. Това е незабравима възможност за наблюдаване на гората на Амазонка от върховете на дърветата и за разбиране на нейното измерение. Може да се изкачим на първата кула на 38 метра над земята, като пазите сетивата си нащрек за тукани, кълвачи, трогони, маймуни и скрития трипръст ленивец. Може да се насладим на залеза с коктейли от наблюдателна кула или да прекараме уникална нощ в къща на дърво, проектирана с изненадващи удобства (услуги срещу допълнително заплащане).
На връщане към хижата, може да предприем екскурзията на Скритата Джунгла под лунната светлина. Въоръжени с фенерчета, ще преминем през зеленината, докато сетивата ни възприемат движенията сред растителността и нощните звуци на гората. Заедно с нашия гид изследовател ще открием дейността на животните и ще наблюдаваме видове, които се появяват само през нощта.
За тези, които предпочитат почивка, могат да резервират терапия в спа центъра Nua Spa, потопен в тропическата джунгла.
А ла карт вечеря ни очаква от 19:00ч.

След закуска в хижата, ще посетим органичната био-градина, за да открием тропическите горски растения и техните медицински приложения, според традициите на местните общности. След това ще посетим Palmetum, колекция от видове амазонски палми в пространство, посветено на реставрация и консервация.
Следобед ще се насладим на гребане на дървено кану през Cocha Concepción; лагуна с форма на подкова, образувана от останките на древен меандър на река Мадре де Диос. Ще гребем през неговите глинести води, за да се насладим на пейзажа и да наблюдаваме шаншо, мухоловки и котари със сиво вратле, може би придружени от рева на ревливи маймуни в далечината. Може да се приближим до изненадващия скелет на параход, заседнал във води, които също крият алигатори и пирани. Чрез практиката на хванете и пуснете (catch and release) може да изпробвате вашите риболовни умения в търсене на пирани, точно както правят местните общности, използвайки обикновен дървен прът.
Преди вечеря, ще посетим един от collpas ("солно място" на кечуа), на екскурзията Collpas Tierra Adentro. Въпреки че забелязването на диви животни е въпрос на късмет, ще научим как тези глинени стени привличат очарователното поведение на бозайниците, които се крият близо до хижата.

Ще се насладим на последната си сутрин, събуждайки се под звуците на джунглата, докато папагалите бърборят от дърветата и маймуните се плъзгат през клоните.
Закуската се сервира в Casa Grande, а напускането е в 10:00 часа. Ще се качим на дървената лодка за 25-минутно пътуване нагоре по реката до летището.

ЦЕНАТА

  • Amakas Boutique Travel Agency си запазва правото да променя маршрута по всяко време, особено ако е необходимо, за да се гарантира комфорта и безопасността на пътниците.
  • Стандартните часове за настаняване се прилагат за всички резервации. Ранното пристигане на дестинация не гарантира, че хотелските стаи ще бъдат налични, освен ако не искате да платите за допълнителни нощувки за настаняване, за да гарантирате незабавен достъп до стаите.
  • Времето за настаняване и напускане може да варира в зависимост от правилата на всеки хотел, като обикновено времето за настаняване е между 13:00 и 15:00 часа, а времето за напускане между 09:00 и 10:00 часа.
  • Всички наши цени за настаняване включват закуска. Закуските са с определени часове според правилата на всеки хотел, като обикновено са между 6:00 и 10:00 сутринта. Ако имаме трансфер/екскурзия или трябва да напуснем преди определените часове, губим това предимство и не можем да сме компенсирани в друг хотел, нито може да поискаме възстановяване на сумата. Румсървисът или закуската в кутия са срещу допълнителна цена и не компенсират закуската, която не може да бъде сервирана.
  • За резервации, които включват услуга с влак, местата се определят според наличността на автомобила. Локациите могат да се управляват само след издаване на билети.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НОВИТЕ ПРАВИЛА ЗА ВЛИЗАНЕ В МАЧУ ПИКЧУ
Настоящите ограничения за посещения в Мачу Пикчу установяват, че при първото влизане в археологическия център пътникът трябва да бъде придружен от водач и трябва да следва един от установените маршрути в рамките на цитаделата. Обиколките с екскурзовод продължават приблизително 2 часа и маршрута се избира според наличността на местата в момента на официално заявяване на резервацията. Ако пътникът желае да влезе отново в следобедната смяна или на следващия ден, за да направи ново посещение, или ако пътникът иска да посети планината Уайна Пикчу или Мачу Пикчу, трябва предварително да поиска допълнителен входен билет. Няма продажба на билети в археологическия обект. Не е възможно резервиране на входни билети. Единственият начин да си гарантирате място за посещение на Мачу Пикчу е закупуването на входния билет, като за целта е задължително да ни предоставите актуализирана лична информация за всеки пътник (цяло име, дата на раждане, националност и паспорт), която трябва да съответства на документа за самоличност, който пътниците носят по време на пътуването. Тази информация е особено важна за посещения на места като пътеката на инките или Свещената цитадела на Мачу Пикчу (включително Уайна Пикчу или планината Мачу Пикчу), където местните власти изискват представянето на актуализирана и оригинална документация при входния контрол. След като входният билет за Мачу Пикчу бъде закупен, той НЕ подлежи на връщане, прехвърляне и промяна поради политиките, наложени от органа, който регулира входа на археологическия център.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ТРАНСФЕР НА БАГАЖ
Автобусен трансфер в страната:

  • Пътникът има право да носи до 20 кг багаж в багажното отделение и 5 кг в ръчен багаж.
  • Допуска се надвишаване според капацитета на автобуса и се заплаща допълнително.

На борда на влака по пътя за Мачу Пикчу:

  • Носете по време на пътуването същия документ, който сте представили на агенцията при закупуването на пакета, тъй като билетите за влак и вход за Мачу Пикчу се издават с тази информация и документът ще бъде необходим.
  • При всички влакови услуги до Мачу Пикчу пътникът може да носи само ръчен багаж (раница, чанта или куфарче) с тегло не повече от 5 кг. По-големият багаж трябва да се съхранява в хотела в Куско.
  • Допустим размер: 157 см (височина + дължина + ширина).

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *