Amakas Boutique Travel Agency

Сейнт Бартс

Сейнт Бартс е френскоговорящ карибски остров, известен с луксозното си настроение и безупречните си плажове. Популярен сред джет сета, Сейнт Бартс е дом на много ресторанти от висок клас, дизайнерски магазини и яхти, но не много земя или хора: населението на острова с площ от 9,26 квадратни мили е около 10.000 през последните преброяване.

Много посетители пристигат с частен самолет или яхта. За тези, които пътуват с регулярен полет трябва да знаят, че съкровището, което ги очаква накрая, си заслужава пътуването. След като пристигнете на хълмистия остров с червени покриви – след вълнуващо кацане на къса писта на плажа; кацането тук е едно от най-забележителните изживявания в света – веднага ще видите какво прави Сейнт Бартс толкова желано място за една незабравима почивка.

Тропическата обстановка включва пейзаж от хълмисти планини, синьо-зелени води, километри брегова линия и улици, облицовани с флорални храсти. Въпреки че има аспекти на острова, които ще ви напомнят, че това е френска територия – местните жители говорят френски, знаците по целия остров са изписани на този език, а местната валута е еврото – живата култура и спокойният начин на живот на Сейнт Бартс са емблематични за Карибите.

Необходим е задграничен паспорт.

Официалната валута е евро.

Сейнт Бартс има океански климат. Тропическият климат осигурява меки температури на острова между 22 и 30 °C през цялата година, с редки дъждове и максимално слънчево време. Освен това температурата на водата никога не е по-ниска от 26 ° C: идеални условия за райски престой!

Няма изисквания за определени ваксини.

Официалният език е френски.

Препоръчва се медицинска застраховка.

В Saint Barthélemy се използват щепсели и контакти тип E. Мрежовото напрежение е 220 V при честота 60 Hz.

Сгушен в сърцето на Малките Антили, 24 km2 Сейнт Бартс изглежда като рай със своите бели пясъчни плажове и тюркоазени води. Въпреки че кухнята на острова отдавна е селска, базирана на семпли продукти, които лесно се набавят от земята, вкусовете се развиват и усъвършенстват и островът е свидетел на пристигането на няколко готвачи, които се опитват да се възползват максимално от местните продукти, като същевременно включва нови кулинарни традиции, осигурявайки плодородна почва за вкусна фюжън кухня, която, разбира се, е запазена за клиентела от висок клас, тъй като това място е ориентирало икономиката си към луксозния туризъм. Има обаче някои основни елементи, общи за Карибите, като щедрото използване на риба и миди, докато бананите, маниоката, тропическите плодове и, разбира се, ромът заемат почетно място в състава на не по-малко известния ti'punch.

Топографията на Сан Бартоломе и липсата на валежи означават, че дъждовете не са достатъчни, за да доставят питейна вода на жителите на острова. Тази вода, доста скъпа на кубичен метър, се внася бутилирана или се подава към чешмата от морска вода, обезсолена чрез обратна осмоза. Поради това селското стопанство на острова е ограничено, но има местно производство на плодове и зеленчуци, въпреки че много продукти се изнасят. Исторически, предпочитаното месо е било козето, животно, което се адаптира добре към храсталачната растителност на острова, въпреки че пилешкото също е много популярно. Разбира се, рибата играе важна роля в кухнята на острова и е една от малкото храни, които са в изобилие. Сред тях е отличното дорадо - високо ценена спортна риба - както и риба тон, омар и акула. Местните зеленчуци включват сладки картофи, авокадо и giraumon - голяма крушовидна тиква с тъмнозелена кора - докато тропическите плодове от съседните острови включват маракуя, манго, ананас, банан, папая и quenette, южноамерикански плод, подобен до лайм.

Като аперитив се сервира традиционния типунч, смес от тръстикова захар, лимонов сок и бял ром. Този вкусен коктейл е последван от акра от треска или креолска кървавица. Ароматите на Антилите се откриват в рибни ястия като кристофина с треска или омар на барбекю или фрикасе. В церемониалните дни се готви рибен блаф, рибена яхния, маринована с лимон и приготвена в дворен бульон, гарниран с лют червен пипер и лук, или кабри коломбо. Освен ястие, зелевото омбо е смес от подправки, много разпространена на Антилите, съдържаща куркума, семена от кориандър, черен пипер и бахар, или хабанеро за най-смелите, тъй като може да бъде много пикантна. Маслото от року се използва и за овкусяване на сосове и бульони. За десерт някои специалитети като poudine à patates (пудинг от сладки картофи).

Френската гастрономия е навлязла на острова. Ароматите се смесват с тези на Карибите, за да се създаде голямо разнообразие от ястия. Известни готвачи все по-често идват на острова, за да упражнят таланта си и наскоро отвориха престижни ресторанти.

Някои гурме ресторанти се намират на територията на луксозни хотели. Има обаче и редица специални предложения, като неделни барбекю партита, брънчове, плата с омари и др.

GYP SEA SAINT BARTH 5*

Цена от: 415 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HOTEL CHRISTOPHER SAINT BARTH 5*

Цена от: 430 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HOTEL MANAPANY 5*

Цена от: 435 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HOTEL BARRIERE LE CARL GUSTAF ST BARTH 5*

Цена от: 445 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

LE SERENO 5*

Цена от: 450 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HOTEL LE TOINY 5*

Цена от: 455 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

LE BARTHÉLEMY HOTEL 5*

Цена от: 505 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

EDEN ROCK ST BARTHS 5*

Цена от: 990 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com