Amakas Boutique Travel Agency

Сингапур

От храната до архитектурата, Сингапур празнува своята смесица от култури, давайки му искра, която го прави една от най-интересните дестинации в Азия.

Няма място като Сингапур. Този оживен град-държава, разположен точно до южния край на Малайзия, може да се похвали с прекрасна смесица от малайзийска, индийска, китайска, арабска и английска култури – всички със сингапурски привкус.

„Лъвският град“, както е известен, е изпълнен с възхитителни кулинарни изживявания, авангардни помещения за настаняване и вълнуващ нощен живот.

Работейки неуморно за своята визия „Град в градина“, страната инвестира сериозно в това да бъде по-устойчива и екологична. Малката островна държава е добре известна и с пазаруването.

Българските граждани могат да пътуват до Сингапур с международен паспорт, валиден най-малко до 6 месеца от датата на влизането в страната. За престой до 90 дни не се изисква виза.

Местната валута е Сингапурски долар.

Сингапур се намира на около 137 километра от екватора и поради тази причина има тропически климат.

Въпреки че в много туристически справочници можете да прочетете, че Сингапур има два сезона (единият горещ и сух, а другият горещ и влажен), реалността е, че вече разлика между двата почти няма. По принцип е горещо през цялата година и вали през цялата година. Може да вали проливен дъжд през всеки месец от годината както и може да има една седмица без дъжд през всеки месец от годината.

Няма изисквания за определени ваксини.

Сингапур има четири официални езика: английски, малайски, мандарин и тамилски.

Препоръчва се медицинска застраховка.

В Сингапур общото напрежение е 230 V. Честотата е 50 Hz Щепселите и контактите са тип G. Нужен е адаптор.

Поради новата си история Сингапур няма собствена кухня. По-голямата част от кухнята му е разработена благодарение на китайските, хиндуистките и малайските имигранти, които са се заселили в различните му квартали. Поради тази причина техните най-традиционни ястия, които са част от тяхната култура и които ги характеризират, съдържат влияния от други страни.

Някои от най-известните продукти са раци, приготвени по различни начини, но най-популярен е този с чили; оризови спагети, присъстващи като основа в много от техните ястия; и дуриан, плод с неприятна миризма, но добър вкус, който, въпреки че е забранен в много заведения, е един от отличителните белези на страната. В град Сингапур можете да намерите смесица от кухни от цял ​​свят, въпреки че ако има нещо, което ги характеризира, това е пикантният послевкус, който повечето от техните ястия обикновено съдържат.

SHANGRI-LA SINGAPORE 5*

Цена от: 135 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FOUR SEASONS SINGAPORE 5*

Цена от: 190 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

THE RITZ-CARLTON MILLENIA SINGAPORE 5*

Цена от: 205 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

MANDARIN ORIENTAL SINGAPORE 5*

Цена от: 266 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

MARINA BAY SANDS 5*

Цена от: 325 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

RAFFLES SINGAPORE 5*

Цена от: 420 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com