Amakas Boutique Travel Agency

ТОП 5 МЕСТА В ТУЛУМ, МЕКСИКО

Днес ще ви представим ТОП 5 МЕСТА В ТУЛУМ – пътуване в миналото, среща с настоящето и мечта за бъдещето с обещание да бъде незабравимо!
Позволете ни да ви качим в първа класа, да отскочим до Мексико и района Тулум, където историята казва всичко, ето и къде трябва да спрем, ако планирате екскурзия там.

Чичен Ица – СИЛАТА НА ЕДНА ЕПОХА – Чичен Ица е древен град на маите и толтеките на полуостров Юкатан в Мексико. В превод името означава „при кладенеца на племето ица“. На полуостров Юкатан няма течащи реки и затова трите естествени дълбоки кладенеца на мястото са го направили притегателен център за заселване.

Сеноте, най-голямата подводна пещера в света от юкатански маянски dzonot или ts’onot, означаващо „кладенец“, е дълбока, широка яма в земята с карстов произход, която има кръгла форма и е пълна с вода. Получава се при пропадане на варовикови скали и позволява излагането на подпочвените води на повърхността. Обикновено водата от сенотите е изключително чиста, тъй като тя е на практика дъждовната вода, която се филтрира бавно през земята и следователно съдържа много малко суспендирани частици. Това привлича плувци и пещерни водолази от цял свят, достига повече от 100 километра дължина и са сбъдната мечта за гмуркане!

КОБА – ПЪТЯТ НА ИСТОРИЯТА
Коба е най- големият древен град на маите, сгушен в гъстата джунгла. Името му означава „вода, разбъркана от вятъра“, подходящо име, тъй като е заобиколен от две големи лагуни.
Градът е свързан с лабиринт от пътеки и древни пътища наречени “сакбе”, тук пътуването е възможно с колело или двойна рикша.

Плая Парадисо – разберете къде се крие едно райско кътче. Един от най-добрите плажове в Мексико. Магията на острова продължава от белия пясък в сталактитови пещери, стръмни скали и тропически джунгли.

Тулум – на 12-метрова скала с изглед към белите пясъчни плажове брилянтните тюркоазени води на Карибско море се намира единственият укрепен град на маите край брега. Ограден от стената, Тулум е един от интересните разрушени градове на полуостров Юкатан.
Има три известни постройки в Тулум – Пирамидата Ел Кастило, Храмът на стенописите (и Храмът на Спускащия се Бог. Повечето постройки са много запазени – статуи на бог, жилища на аристократите, храмове и други.

Докато някои пътувания не предлагат нищо друго, освен време за плаж, едно пътуване до Тулум ви обещава всичко това и много повече. От сенотета, до уелнес, през руините на маите и още незабравими емоции.

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *