Amakas Boutique Travel Agency

Търкс и Кайкос

Търкс и Кайкос е малък тропически архипелаг, разположен на юг от Бахамите. Островите са британска отвъдморска територия, която се състои от две островни групи: островите Търкс и островите Кайкос. Има 8 големи острова, от които 6 са населени.

Островите Търкс, разположени в източната част на архипелага, включват Гранд Търк (домът на столицата Кокбърн Таун) и Солт Кей.

Островите Кайкос се състоят (от запад на изток) от Западен Кайкос, Провиденсиалес, Северен Кайкос, Мидъл Кайкос, Източен Кайкос и Южен Кайкос.

Търкс и Кайкос предлагат невероятни плажове с кристално чиста океанска вода, девствена морска среда, луксозни резорти, приятелски настроени хора и изискана кухня. Това е най-добрата плажна дестинация, в която да се почувстваш като в рая.

Кристалните тюркоазени води и белите пясъчни плажове са запазените марки на над четиридесетте острова и заливи, които съставляват островите красиви по природа. Смятани за най-добре пазената тайна в света, всеки остров и кей в архипелага е отделна дестинация. Посетителите се приветстват да се насладят на девствените и привлекателни плажове, на луксозните резорти за настаняване, да се отдадат на спа центрове от световна класа, да се поглезят с възхитителна вечеря в рая и да се насладят на интересна култура и местни традиции.

Необходим е валиден паспорт. Не се изисква виза.

Валутата на островите Търкс и Кайкос е щатският долар.

Архипелагът на островите Търкс и Кайкос има тропически климат, със стабилни температури през цялата година, с два климатични сезона, които се различават един от друг с валежите. Средните минимални температури варират между 21 ° C и 26 ° C, докато средните максимални температури варират между 27 ° C и 32 ° C. Островите Търкс и Кайкос са най-сухите от веригата острови, образувана от островите на Бахамите, те представят средно между 600 и 750 mm дъжд годишно, като най-влажният сезон е от септември до ноември. Най-сухите месеци са между януари и април. През месеците юли и ноември може да се очакват тропическите циклони на островите.

Няма изисквания за определени ваксини.

Официалният език на Търкс и Кайкос е английският.

Препоръчва се медицинска застраховка.

Захранващото напрежение е 120 V. Честотата е 50/60 Hz. Щепселите и контактите са тип A/B. Нужен е адаптор.

Местната храна в Търкс и Кайкос е предимно в креолски стил. Тези острови са известни със своите пресни морски дарове, но има много други типични храни, които могат да бъдат намерени в региона, като: тропически плодове като ананас, манго и папая; зеленчуци като маниока, сладки картофи и ямс; ориз и боб; царевичен хляб и кокосов хляб; boniatillo, десерт от сладък картоф, захар и подправки.

THE SHORE CLUB TURKS AND CAICOS 5*

Цена от: 365 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

WYMARA RESORT & VILLAS 5*

Цена от: 450 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

GRACE BAY CLUB 5*

Цена от: 499 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

COMO PARROT CAY 5*

Цена от: 550 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

PINE CAY TURKS AND CAICOS 5*

Цена от: 2,120 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com