Amakas Boutique Travel Agency

Частен остров на Марлон Брандо- Тетиароа

Има места, които се усещат. Веднага омагьосват. Това се случва с Тетиароа.

Светилище за птици, костенурки и най-различни морски видове, Тетиароа е почитано от таитяните райско кътче, които го смятат за свещено място. Този атол с бели пясъчни плажове и кокосови дървета някога е бил ваканционно място, запазено за таитянските кралски особи. Не е изненада, че Марлон Брандо се влюбва в мястото по време на снимките на „Бунтът на Баунти“ през 1960 г. и по-късно става негов собственик. Днес можете да следвате стъпките на холивудските крале и звезди с 15-минутен частен полет от Таити или Муреа.

Причини да посетите Тетиароа

Незабравим атол, много близо до Таити:
има няколко средства за достигане до този крехък, но защитен остров, който също е резерват за птици. Той е обявен за природен резерват, за да се регулира достъпът и да се насърчават по-устойчиви и отговорни екскурзии.

Убежище за птици: Тетиароа е дом на една от най-забележителните птичи колонии в Полинезия, с бялата рибарка, кафявата рибарка, фрегатата, обикновената рибарка и най-вече единствената известна колония на пъстроклюната рибарка на острови Барловенто. Птиците идват да се размножават в този необитаем оазис на мира и околната среда трябва да бъде запазена по всякакъв възможен начин.

The Brando: Нов еко-хотел от висок клас
отворен през 2014 г. The Brando установява нов модел на луксозно настаняване на островите Таити. Той има уникален характер, тъй като е напълно автономен на енергийно ниво благодарение на слънчеви панели и кокосово масло. Ключов елемент е станция за кондициониране на морска вода, която произвежда студен въздух от океанската вода, събрана на дълбочина от 960 метра. Почти невидими от морето, 35-те резиденции се вписват красиво във великолепния пейзаж. Научна екостанция допринася за изследванията, популяризирането и образованието, свързани с Тетиароа и нейното невероятно биоразнообразие. Инсталация за обезсоляване осигурява прясна вода за резорта, а дъждовната вода се събира в техническите сгради. Другите острови на атола продължават да имат ниско ниво на експлоатация и се използват за научно наблюдение и събиране на данни.

Необходим е валиден паспорт за влизане във Френската Полинезия. Българите, които желаят да пътуват до Френска Полинезия не са подложени на визов режим, в случай, че престоят им продължи до 3 месеца.

Местната валута е тихоокеанският франк (XPF).

През цялата година е горещо, като температурите могат да варират между 29 °C (юли) и 32 °C (март). Температурата на морето е приятна през цялата година, обикновено варира между 26 °C и 29 °C. Най-дъждовните месеци са февруари, януари и декември.

Няма изисквания за определени ваксини.

Френският е единственият официален език и, заедно с таитянския, са основните езици, говорени от жителите на Френска Полинезия, но хората в контакт с туристи обикновено имат основни познания по английски.

Препоръчва се медицинска застраховка.

Предпоръчително е да носите адаптор.

Гастрономията е богата и разнообразна, с голям от плодове. Типично ястие е суровата риба, а едно от най-известните е Tama'ara'a. То се приготвя във фурна, вкопана в земята, Ahimaa, с горящи камъни и основната му съставка обикновено е свинско месо, придружено от риба, плодове и зеленчуци, всички покрити с бананови листа. Друга типична съставка, която не липсва в нито едно ястие, е кокосовото мляко.

Звездни ястия:

Tahitian Poisson Cru – маринована риба с лимон, кокосово мляко и скариди.
Chevrettes – съдържащо скариди като основна съставка.
La Salade Ruse – салата, приготвена със сварени листа таро (с вкус на спанак), кокосова сметана и скариди.
Ma'a tinito – комбинация от свинско месо, червен боб, спанак и макарони.

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com