Amakas Boutique Travel Agency

Фиджи

Фиджи е държава и архипелаг в южната част на Тихия океан, която заобикаля морето Коро на около 2100 км северно от Оукланд, Нова Зеландия. Архипелагът се състои от около 300 острова и 540 островчета, разпръснати на около 3 000 000 квадратни километра. От 300-те острова около 100 са обитаеми. Столицата Сува е на югоизточното крайбрежие на най-големия остров Вити Леву („Великото Фиджи“).

Търсите блаженство? Запътили сте се към правилното място.

Във Фиджи щастието идва естествено. Това е в културата, семейството, топлия дух, свежата диета и зашеметяващата природна среда. Което донякъде прави обитателите експерти по щастие, когато става въпрос за създаване на незабравими ваканционни изживявания за гостите.

Със своите тюркоазени води, блестящи пясъци и луксозни резорти, Фиджи е едно уникално място на планетата. Освен влюбените птичета, който прекарват медения си месец там, търсещите приключения, като сърфистите и гмуркачите, оценяват качествените вълни и кораловите рифове на архипелага. Но Фиджи се различава от другите островни дестинации по своята неземност. Тъй като е на повече от 1300 мили от Северния остров на Нова Зеландия в южната част на Тихия океан, Фиджи ви предоставя прекрасното усещане за уединение. Ще бъдете възможно най-далеч от реалността, когато отпивате бира Fiji Bitter и гледате как слънцето се спуска зад хоризонта. Обичаите на Фиджи също ще ви накарат да се почувствате на милиони километри: опитвали ли сте някога главозамайващата напитка кава? Или гледалили сте как мъже се противопоставят на огъня и минават през парещи камъни, без да изгорят краката си? Ако не, време е да го направите.

Българските граждани могат да пътуват до Фиджи с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца от датата на напускане на страната.

Фиджийският долар е официалната валута на Фиджи.

Климатът е тропически, с горещ, влажен и дъждовен сезон от декември до април и прохладен сезон от юни до октомври. Летата са горещи и облачни, зимите са задушни и частично облачни и е влажно и ветровито през цялата година. През годината температурата обикновено варира между 20°C до 30°C и рядко пада под 17°C или се повишава над 32°C.

 

Няма изисквания за определени ваксини.

Фиджи има три официални езика според конституцията от 1997 г.: английски, фиджийски (iTaukei) и фиджийски хинди.

Препоръчва се медицинска застраховка.

Във Фиджи мрежовото напрежение е 240 V при честота 50 Hz. Предпоръчително е да носите адаптор.

Основните съставки на фиджийската кухня са кокос, риба, ориз, таро, сладки картофи, маниока и дурука (много подобна на аспержи).
На партита и сватби готвенето обикновено се извършва с помощта на Lovo, което е пещ, направена в земята и пълна с кокосови черупки, които се палят с огън, за да нагреят камъни. Месото, рибата и зеленчуците се увиват в бананови листа и се слагат върху горещите камъни и се пекат 2 часа и половина.
Важни ястия са кокода, която е махи-махи (риба), маринована с кокосова сметана. Кокосовата сметана също е важна в други фиджийски ястия като Rourou, ястие от листа таро и в торта от тапиока.
Кава е националната напитка на Фиджи, приготвена чрез смилане на корена на растение, наречено кава.

Традиционната кухня на Фиджи също е повлияна от индийската кухня, така че има много къри.

COMO LAUCALA ISLAND 5*

Цена при запитване

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FIJI MARRIOTT RESORT MOMI BAY 5*

Цена от: 750 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

NANUKU RESORT FIJI 5*

Цена от: 1.850 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SIX SENSES FIJI 5*

Цена от: 2.550 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

LIKULIKU LAGOON RESORT 5* – Adults Only

Цена от: 3.560 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

TOKORIKI ISLAND RESORT 5* – Adults Only

Цена от: 3.740 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

TADRAI ISLAND RESORT 5* – Adults Only

Цена от: 3.985 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com