Amakas Boutique Travel Agency

3 МЕСТА СЪС ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН ПОДВОДЕН СВЯТ

Представете си, че се излежавате на плажа и сте заровили крака в мекия като пудра бял пясък, държите леден тропически коктейл в ръката си и пред вас се открива безкрайна синя шир. Мислите си, че това е всичко от което имате нужда. Не, това е само началото, добавете към безметежното излежаване няколко капки приключенски дух, немалка доза адреналин и вълнуващи срещи със създания, които не можете да видите всеки ден. Преминете на следващото ниво и бъдете откривател на емоции, днес ви представяме няколко места със забележителен подводен свят, до които можете да се докоснете.

Beqa Lagoon, Фиджи

Лагуната примамва запалените водолази и търсещи приключения, много от които идват тук, за да преживеят гмуркане с акула. Със строги мерки за безопасност се предлагат вълнуващи срещи лице в лице с тези много опасени същества в естественото си местообитание. Сред многото видове, които можете да видите, са дори тигрови акули. Ако търсите по-умерено подводно преживяване, в лагуната се намират повече от 100 места за гмуркане, включително коралови бомби, връхчета и останки, които показват впечатляващо разнообразие от меки корали и тропически риби.

Синята дупка, Белиз

Белиз е една от любимите дестинации за гмуркане и екзотичен туризъм. Намира се на Карибският бряг в северната част на централна Америка. Белиз се нарича още “раят на гмуркачите”. Там се намира едно от най-привлекатилните места за гмуркане в света, според световноизвестният мореплавател и изследовател Жак-Ив Кусто, наречено Великата синя дупка.

Остров Koh Tao, Тайланд

Ако сте начинаещи в това пътуване, то можете да започнете с екскурзия до Остров Koh Tao, Тайланд. Коh Тао се радва на отлична репутация като рай за гмуркане. По целия остров има безброй училища за гмуркане, които са насочени към международни гости. Тук можете да получите своя лиценз за гмуркане (сертификат PADI) в рамките на два до три дни. Истински рай ви очаква под вода и биоразнообразие сред обитателите на водата. Можете дори да забележите малки рифови акули в прекрасните коралови рифове на залива на акулите – незабравимо преживяване!

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *