Amakas Boutique Travel Agency

4ТЕ НАЙ-ДОБРИ ПЛАЖА НА МАВРИЦИЙ

Ако винаги сте искали да пътувате колкото е възможно по-далеч и да избягате от рутината в един истински рай, то плажовете на Мавриций са перфектната дестинация за вас! Това е място, избирано от много двойки за медения им месец. Тук хотелите предлагат най-добрите услуги а плажовете, ще ви спрат дъха.

Раят на Мавриций

Поради местоположението му е много вероятно да не знаете къде се намират островите Мавриций. “Близкото място”, за което е възможно да сте чували се намира чак на 900 километра; става дума за Мадагаскар.

Този малък остров е нация, намираща се в Източна Африка, която стана независима от Великобритания през 1968 г., макар, че се превърна в република през 1992 г.

Какво прави това място толкова специално? Когато стигнете до островите Мавриций и техните плажове, ще разкриете многобройните причини. Красивите бели пясъци се простират на много километри, за да можете да намерите своето кътче за уединение, а тюркоазените води, палмовите дървета, планините и гората правят мястото толкова красиво, сякаш е излязло от пощенска картичка.

В южната част на острова е националният парк Гаргантас дел Рио Негро, където има гора, която е останала непокътната през вековете. Така че освен да се гмуркате, в Мавриций може да практикувате и трекинг (пешеходен туризъм).

И ако това, което привлича вниманието ви, е културата на местата, които посещавате, не пропускайте храмовете на Гранд Басин. Статуя на Шива стои в древен кратер, където вярващите индуисти на острова носят своите дарове. Други интересни дейности са разходките с катамаран, за да откриете всичките тайни на това прекрасно място и местните занаятчийски магазини.

4-те най-добри плажа в Мавриций

Ако изберете да пътувате до Мавриций, то несъмнено ще е заради уникалните плажове, които може да откриете в тази дестинация. Ето ги и най-добрите плажове, на които да се отпуснете и да се насладите на истинския рай.

Плаж Flic-en-Flac
Плажът Flic-en-Flac е, според много посетители, най-добрият район на Мавриций. Намира се на западния бряг, след Grand Baje, и е един от най-натоварените райони на целия остров. Въпреки това, той не е най-експлоатираният на туристическо ниво, така че все още запазва някои непокътнати природни територии. Първоначално е било малко рибарско селище, но днес е луксозен район за туризъм.

С осем километра брегова линия, това е едно от любимите места за тези, които търсят идилична обстановка, но без да са далеч от цивилизацията. На заден план ще видите дърветата казуарина, вид, който изобилства на това място; а за защита на водите, красив коралов риф, който го прави безопасно място за цялото семейство. Така няма да се притеснявате от акули по плажовете на Мавриций.

Разгледайте нашето предложение за хотел на плаж Flic-en-Flac: Maradiva Villas Resort & Spa 5*

Плаж Le Morne
Le Morne е друг от най-популярните плажове в Мавриций. Намира се в югозападната част и предлага хубав контраст между морето и планините на Морн Брабант, където се намира Пътят на Робите, обявен за обект на световното наследство. Достъпът до него е малко по-сложен и има малко възможности за отдих, така че е идеален, ако искате спокойствие. Но имайте предвид, че ветровете и теченията са силни, така че е много посещаван от любителите на кайтсърфа.

Разгледайте нашите предложения за хотели на плаж Le Morne: Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa 5* и LUX Le Morne 5*.

Плаж Trou aux Biches
Търсите ли бял плаж с палми като тези от корицата на списание? Е, Trou aux Biches е вашето място! А ако сте запалени по гмуркането и морското дъно, тук можете да откриете костенурки и много други видове типични за района. Също така, за разлика от предишния, тук има ресторанти, където можете да презаредите батериите си.

Плаж Blue Bay
Това защитено пространство е задължителна спирка, ако разполагате с достатъчно време в Мавриций. Близо до Mahébourg, това е и едно от любимите места за гмуркане с шнорхел, тъй като морското му дъно е много богато. Разбира се, тъй като това е девствено място, не отивайте с очаквания за ресторанти, такива, с каквито се разполага в най-туристическите райони. Насладете се на природата в цялото й великолепие!

Други плажове за посещение на островите Мавриций са Gris Gris, Belle Mare или Isla de los Ciervos. Разгледайте всичките ни предложенията тук и пътувайте до рая!

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *