Amakas Boutique Travel Agency

6 ОСТРОВА В ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН, В КОИТО ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТЕ КАТО В РАЯ

Островите в Индийския океан са истински рай. Плажове с бял пясък, кокосови палми, коралови рифове и приятни температури през цялата година. Не е изненадващо, че те се превърнаха в една от основните туристически дестинации в света и най-избираните от пътешествениците на Amakas Boutique Travel Agency.

От Занзибар до Индонезия има няколко архипелага и острова, които ни предоставят всичко необходимо, за да имаме едно незабравимо пътуване. Места, където можете да практикувате морски спортове, да се печете на плажа, дестинации за гмуркане или откриване на други екзотични култури.

Ние от Amakas избрахме нашите любими острови в Индийския океан за пътуване и ви обясняваме какво ще намерите на всеки един от тях. Всички те са добри опции, така че ще зависи от това какво търсите както и от времето на годината. Тези райски места обикновено имат мусон или силен дъжд през средата на годината. Затова трябва да знаете кога да пътувате. Въпреки това, много от тях, като Малдивите, са добра дестинация дори в дъждовния сезон, само с час-два дъжд на ден, преди слънцето отново да изгрее над хоризонта.

Ще видим тези шест острова или архипелага, които да посетите при следващото си пътуване. Не забравяйте банския си, слънцезащитен крем и много желание да се откъснете от ежедневието и да се забавлявате.

Занзибар, Танзания

Остров Занзибар е една от любимите опции на Amakas. Една от причините е, че се съчетава идеално с най-добрите сафарита в Танзания. Ако след сафари в Кения или Танзания искате да се откъснете за няколко дни на плажа, за цена и близост това е най-добрият вариант.

Красивите му хотели с частен плаж са интересни не само за няколко дни, но са подготвени и за по-дълги ваканции. Гмуркането и шнорхелинга играят специална роля, въпреки че могат да се практикуват и други сухопътни и морски спортове като каяк, ветроходство или кану.

Сред най-добрите хотели в Занзибар има както и All Inclusive курорти така и малки очарователни бутикови хотели, и двата готови да настанят цялото семейство със специални дейности само за деца и възрастни.

Освен настаняването, трябва да се подчертае културната стойност на острова. Занзибар е бил окупиран от араби, португалци и британци, като също така поддържа голямо индийско влияние, като е една от основните търговски връзки в южното полукълбо. Можем да видим цялата тази древна история в столицата Стоун Таун, обект на световното наследство на ЮНЕСКО и идеална дестинация за екскурзия от хотелa.

Не можем да забравим и нейната сухоземна фауна, особено занзибарската червена маймуна колобус, уникален вид в света. В морето ни очакват костенурки, делфини, китове и други животни.

Най-доброто време за пътуване до Занзибар е от юни до октомври. През този период имаме сух сезон.

Разгледайте нашите предложения тук: https://amakastravel.com/tanzania/

Мавриций

Друго място, известно със своите луксозни курорти, е Мавриций. Разположен малко по-далеч от Занзибар, на запад от Мадагаскар, това е друга дестинация, която често се комбинира със сафари. В този случай със сафарита в Южна Африка, страна, с която има много добра комбинация от полети.

Въпреки това Мавриций също е често срещана дестинация за релаксиращи ваканции и медени месеци. Става на въпрос за малка островна държава, с основен остров с ширина 53 километра и дължина 72 километра. Заобиколен от райски плажове и рифови лагуни, той е идеален за гмуркане.

Мавриций се отличава и с уникалната си култура. Окупиран от португалци, холандци, французи и англичани, той има една от най-големите индиански общности в диаспората. Всъщност много от боливудските филми са заснети на острова. През февруари или март всяка година има известно хиндуистко поклонение до свещеното езеро Гранд Басин с повече от половин милион поклонници.

Кухнята на Мавриций е смесица от европейски, африкански и индийски рецепти, което й придава много оригинален и уникален щрих. Вътрешността на острова също се откроява, особено националният парк Black River Gorges, където можете да правите дейности сред природата или да видите различните животински видове.

Най-доброто време за пътуване до Мавриций е от юни до ноември.

Разгледайте нашите предложения тук: https://amakastravel.com/mavritsii/

Шри Ланка

Шри Ланка е друга много интересна страна за пътуване, която Amakas ви препоръчва. В този случай това не е остров, особено известен със своите плажове, а със своите древни руини и своята будистка култура. Това не означава, че плажовете на Шри Ланка нямат за какво да завиждат на други острови в Индийския океан, но това не е основната причина, поради която е избран за дестинация.

В Шри Ланка трябва задължително да видите няколко неща. Древните пещери със златни Буди на Дамбула, крепостта Сигирия, руините на древните столици Полонарува и Анурадхапура или свещеният храм на зъба на Буда в Канди.

Има и красиви колониални градове като Гале, най-добрият живописен влак в света от Ела до Нувара Елия или места за сафари като Национален парк Минерия или Яла, известен с това, че е дом на тигри и слонове.

Доста обичайно е да комбинирате пътуване до Шри Ланка с няколко дни на плажа на Малдивите. Всъщност първоначалните жители на Малдивите идват от този остров и двете страни имат много общи неща в гастрономията, обичаите и културните връзки.

Що се отнася до най-доброто време, Шри Ланка е много специално място. В Шри Ланка винаги има мусон, но в зависимост от времето на годината той засяга една или друга област. Туристическата зона на запад и центъра можете да посетите без дъжд от октомври до средата на април. Северните и западните райони, по-малко туристически, но интересни, ако искаме да видим нещо по-малко известно или да караме сърф, могат да бъдат посетени от май до септември.

Малдиви

Има много за разказване за Малдивските острови и техните хотели на частни острови. Това е голямата атракция на архипелага в сравнение с останалите острови в Индийския океан. На Малдивите ще бъдете на някои острови само за туристи, или с един хотел, или с няколко.

Не можем да забравим, че на островите, където живее местното население, бикините или консумацията на алкохол не са разрешени, докато на островите с резорти и хотели можем да имаме всичко.

Хотелите на Малдивите са места за почивка, където да презаредите батериите в каюти над водата или на морския бряг, да практикувате гмуркане, шнорхелинг и други дейности. Място, където да легнете с книга под кокосова палма и просто да си починете.

Ако искате малко култура, от Amakas можем да комбинираме със Шри Ланка или дори Дубай, опознавайки пустинята, преди да стигнем до архипелага.

Най-доброто време за пътуване до Малдивите е от ноември до април, като Коледа е пиковият сезон. Това е обратното време на Мавриций или Занзибар, така че в зависимост от това кога искаме да пътуваме можем да изберем една или друга дестинация.

Разгледайте нашите предложения тук: https://amakastravel.com/maldivi/

Сейшели

Друг много интересен вариант е Сейшелският архипелаг. Тази дестинация е подобна на Малдивите с една разлика: тук се настаняваш на същите острови, където живее местното население.

Освен това, докато Малдивите са много малки коралови атоли, Сейшелите са много по-големи. Има и малки острови и частни острови с хотели, но повечето посетители са съсредоточени на трите основни острова: Махе (Mahé), където се намира столицата, Ла Диг (La Digue) и Праслин (Praslin).

И трите са много красиви с възможности за природа отвъд плажа. Въпреки че всички плажове са невероятни, трябва да споменем плажа Anse Source D’Argent на Ла Диг, смятан за най-добрия плаж в света. В Праслин, междувременно, се откроява Valle de Mai, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. В тази долина се отглежда своеобразното растение морски кокос.

Най-честата комбинация е с Кения, въпреки че не е толкова близо, колкото Занзибар. Има и вариант да отидете от Танзания, но не е толкова често срещан, защото Занзибар предлага подобно и по-удобно изживяване. От Кения обаче има много добри връзки със Сейшелските острови.

Най-доброто време за посещение на Сейшелите е от април до ноември, особено през месеците юни, юли и август.

Разгледайте нашите предложения тук: https://amakastravel.com/seychelles/

Бали, Индонезия

Въпреки че голяма част от Индонезия е в Индийския океан, ако искаме да подчертаем остров от тази държава, трябва да споменем Бали.

Неговите луксозни хотели със спа центрове с традиционни лечения се открояват, както и възможността да следвате някои от неговите ритуали като балийски сватби. В Бали има много невероятни храмове на балийската индуистка религия, тъй като е единственият остров в Индонезия, който все още е индуитски и не е приел исляма.

Заедно с неговите плажове и буйната му природа, включително вулканите, ние сме изправени пред една много пълна туристическа дестинация. Има плажове, въпреки че те са предимно градски и не са толкова райски като другите опции в списъка, има природа и има много храмове и руини за откриване, край морето, в езера, в пещери, навсякъде.

Ако искаме да го комбинираме с по-райски плажове, обичайно е да изберем островите Гили, които са много близо и се намират в защитен резерват, където е забранено движението на моторни превозни средства.

В допълнение към Бали, други заслужаващи внимание острови в Индийския океан са Ява, Ломбок и Борнео. Така можем да избираме дали да пътуваме само до Бали или да обиколим няколко различни индонезийски острова, в зависимост от времето, с което разполагаме.

Разгледайте нашите предложения тук: https://amakastravel.com/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d1%8f/?_thumbnail_id=3554

Мадагаскар

Не бихме могли да завършим този списък без една от любимите ни непознати страни за пътуване. Мадагаскар, големият червен остров на Източна Африка, има всичко, за да ни предложи уникално изживяване.

Ако търсим най-добрите плажове в Мадагаскар, можем да започнем с Nosy Be. В този архипелаг на север от главния остров се намират най-известните хотели в Мадагаскар и някои от най-невероятните му острови.

На същия главен остров не можем да забравим величественото авеню с баобабс, tsingys или каменните гори, националния парк Isalo и неговите най-характерни животни: лемури. Изолацията на острова в продължение на милиони години е позволила развитието на уникална фауна и флора в света.

Страна, която ще ви позволи да се насладите на плажа, но и на уникална природа, която все още не е открита от масовия туризъм.

Ако искате Amakas да ви подготви пътуване до някои от най-добрите острови в Индийския океан, кажете ни кога ви се пътува и ние ще подготвим нещо специално за вас отговарящо на вашите изисквания.

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *