Amakas Boutique Travel Agency

ДЗЕН ДЕСТИНАЦИИТЕ В СВЕТА

Заради своята духовност, заради релаксиращия пейзаж, заради спокойствието, което излъчват… в тази статията ще ви разкажем кои най-подходящите места на земното кълбо, където да презаредите батериите си и да откриете себе си.

Свещената долина на инките в Перу

Огромната долина, която служи като прелюдия към чудото на Мачу Пикчу, е мистично място, тъй като инките са си представяли, че това е земната проекция на Млечния път, един вид портал, който свързва света на човека със света на боговете.

Поради тази причина и заради ослепителната си красота, извлечена от древни камъни и цветни градове, придружени от Андите, това е перфектна дестинация за възстановяване на връзката с Пачамама или Майката Земя. Разходките из тези перуански места са форма на активна медитация.

Боробудур на остров Ява, Индонезия

Най-големият и впечатляващ будистки паметник на всички времена ви кани на пътешествие, изпълнено с духовност. Казват с причина, че обиколката на този каменен гигант, най-голямата туристическа атракция в Индонезия, означава да се впуснете в разходка из мистичните учения, които маркират пътя към просветлението.

Разположен на четиридесет километра от Джокякарта, при сливането на две реки и закътан от купа от планини, всичко в този храм, обявен за обект на световното наследство, излъчва духовност и мистерия. Всъщност пътуването през различните му платформи ви кани да достигнете крайното състояние на съвършенство, за да достигнете Нирвана.

Тулум в Мексико

Голямото бижу на Ривиера Мая е известно не само със своя археологически обект, обявен за обект на световното наследство и съставено от фотогенични хилядолетни руини, които стоят внушително на брега на Карибите. Също е познато с онази атмосфера на мир, която се вдъхва в неговия непроменен пейзаж, в онова тюркоазено море, което излъчва вибрации на щастие.

Помагат и, разбира се, спокойните луксозните резорти напълно интегрирани в природата, които красят мястото и които са идеални за да изключите от натовареното ежедневие с разнообразното предлагане на йога сутрин, обеди с невероятни гледки и вечери на свещи, така че тялото и умат ви да бъдат заети само с прекрасната среда, която ви заобикаля.

Храмът Сантяго Бахай в Чили

Този храм, разположен в подножието на Андите, в Сантяго де Чили, се нарича още Дом на Поклонение. Център, проектиран от канадското архитектурно студио Hariri Pontarini, който насърчава единството чрез участие в спокойна среда, лишена от ритуали или церемонии. Любопитството му се крие във факта, че няма икони или изображения: идеята е мълчаливо да се оцени красивата природа, рамкирана от гигантски планини и с чилийската столица, маскирана на хоризонта. Накратко, това е пространство, отворено за всички, в което се насърчават сърдечната привързаност и връзките на единство според бахайската доктрина.

Баган в Мианмар

Pagoda landscape in the plain of Bagan, Myanmar (Burma)

Друга дестинация, където можете да намерите спокойствие, може да бъде това прекрасно място на древна Бирма. Разходката през тези 42 квадратни километра по бреговете на река Айеяруади, покрити с руини във формата на камбана, които обграждат реликвите на Буда, е невероятно изживяване.

Същото важи и за избора на един от храмовете, за да се окажете сами и да откриете в него женски божества, фантастични животни, спокойни лица, които медитират със затворени очи… Но най-дзенското нещо, което можете да направите на това място, е да се насладите на цялостната гледка, особено при залез слънце.

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *