Amakas Boutique Travel Agency

EXPLORA ATACAMA 5*

433885436
explora-atacama
433885393
moon-valley
dining-room-terrace
433911587
20180123-194300-largejpg
136802092
136802238
264222345
136802177
125076405
136802197
264241421
136802091
264222343
bar-living
explora-en-atacama (1)
hotel
explora-atacama-hotel

Пустинята Атакама се простира от скалистия тихоокеански бряг на северно Чили до стръмните склонове на Андите на югозападна Боливия. Известен със своята безводност, Атакама е доказателство за това как животът може да процъфтява дори и в най-суровите условия.

Тази хижа в Атакама се намира в оазиса Сан Педро де Атакама, на красивия Ayllu de Larache, някога обитаван от древни семейства Atacameño. Сан Педро е красив кирпичен град, заобиколен от най-драматичните характеристики на пустинята: солници, вулкани, гейзери, горещи извори, брулени от вятъра пясъчни дюни и много други.

Разположен в девствено пустинно имение от 17 хектара, луксозният Atacama Lodge 5* е оазис сред суровите пейзажи на пустинята Атакама. Открийте красотата на близките лагуни Алтипланик, само на 2 км, и разгледайте богатата история на предколумбовия археологически обект Pukará de Quitor, на 4 км от хижата. В Explora Atacama приключението е наистина пред вратата ви. Откриете и изследвате пустинята Атакама и Алтиплано.

Горещи извори Puritama
Горещите извори Пуритама, чието име идва от “Пури” (вода) и “Тама” (горещ), имат 8 термални басейна в средата на каньон, заобиколен от местна растителност. Тези горещи извори поддържат температура, която варира между 28° и 31° по Целзий, което ги прави идеални за семейно забавление.

Архитектура
Това е хижа, построена за свързване на човека с временното пространство – настояще и минало – и мистериите на природата. Explora се намира в Ayllu de Larache, терените от 17 хектара се състоят от 20 местни парцела, някои с остарели от времето пътеки и сгради, които Explora се е ангажирала да запази от дълбоко уважение към първоначалните обитатели на района.

Вътре в хижата гостите са посрещнати от стилен и обмислено проектиран интериор, включващ местно обзавеждане и занаятчийски щрихи. Тези елементи ни позволяват да се любуваме на околностите на спокойствие, без разсейване. Общите части като салони, трапезарии и зони за релакс са проектирани да насърчават чувството за общност и релаксация, осигурявайки перфектния фон за общуване или тихо съзерцание.

Архитектурата на Explora Lodge в Атакама въплъщава ангажимент за устойчивост и потапяне в природата, създавайки незабравимо изживяване за гостите, търсещи задълбочени изследвания в Атакама.

НАСТАНЯВАНЕ

Проектиран да се възползва напълно от тишината, уединението и простора на околния пейзаж, осигурявайки дълбока почивка след дълъг ден на изследване.

Tulur Room
19 стаи Tulur с размери 33 м², 8 от които са свързани стаи, идеални за семейства. Гледка към територията на хотела. 1 двойно легло King Size / 2 единични легла, тоалетни принадлежности, допълнително легло за деца и дертско креватче според наличноста, халати за баня, домашни пантофи, сейф, хидромасажна вана, отопление, сешоар, събуждане по телефона, местни инфузии, стаи за непушачи.

Yali Room
27 стаи Yali с размери 33 м². Гледки към пустинния пейзаж. 1 двойно легло King Size / 2 единични легла, тоалетни принадлежности, допълнително легло за деца и дертско креватче според наличноста, халати за баня, домашни пантофи, сейф, хидромасажна вана, отопление, сешоар, събуждане по телефона, местни инфузии.

Suite Catur
4 апартамента Catur с размери 50 м². С балкони и гледка към провинцията. 1 двойно легло King Size, тоалетни принадлежности, допълнително легло за деца и дертско креватче според наличноста, халати за баня, домашни пантофи, сейф, хидромасажна вана, отопление, сешоар, събуждане по телефона, местни инфузии.

ГАСТРОНОМИЯ

Кулинарното предложение е ексклузивно разработено от известния перуански готвач Вирхилио Мартинес. Мартинес е широко известен като най-добрият готвач на Перу и е обявен за „Най-добрият готвач в света“ в списъка на 50-те най-добри ресторанта в света през 2023 г. С над 15 години опит в изследването на различни региони на Перу, Virgilio се стреми да отрази атрибутите на пустинята Атакама и хранителните продукти на територията с това ново гастрономическо предложение за Explora.

Вдъхновена от пустинята Атакама, кухнята включва местни съставки като chanar и cachiyuyo, за да изследва уникалните вкусове на района на Андите. Очаква ви едно наистина уникално изживяване при хранене, откривайки природните богатства на най-сухата пустиня в света.

Новото кулинарно предложение включва и местни елементи от района на Андите, тъй като има прилики в продуктите, кулинарните подходи и земеделските практики. Вирхилио казва, че основната му мотивация е била да работи в територия и география, които са неизследвани за него, въпреки значителните прилики с общностите в Андите.

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *