Amakas Boutique Travel Agency

Южна Африка

Всеки ден в живописна Южна Африка се завършва с хоризонт, който ще ви остави неспособни да кажете нищо друго освен „уау“. Без значение в коя провинция се намирате, винаги сте точно зад ъгъла на нещо спиращо дъха…  Южна Африка е уникална. Това е една страна в света, където човек може да изплете жив гоблен от култура и наследство от многото и разнообразни атракции, преживявания и влияния, които проникват в ежедневието.

Това може да са завладяващите гледки или криволичещият маршрут нагоре по разкъсана планинска верига, живописните и спокойни околности на националната ботаническа градина или успокояващите топли води на Индийския океан на изток. Може дори да са завладяващите панорамни гледки с изглед към Атлантическия океан на запад, пълен с морски живот или може би вълнуващите и величествени реки Оранж и Ваал, където и да погледнете в Южна Африка, великолепието на природната красота блести.

Има много места за разглеждане в Южна Африка. Човек може да избере да посети Замъка на добрата надежда в Кейптаун (провинция Западен Кейп), който е известен като най-старата колониална сграда в Южна Африка. Или можете да се запознаете отблизо с Големите 7 на Африка, които включват лъв, леопард, могъщия бивол, слон, носорог, както и южния кит и голямата бяла акула на Източния нос.

Благословени с изобилие от слънце, приятен климат през цялата година, природна красота, културни и традиционни преживявания, не е изненада, че южноафриканците са толкова вдъхновени и готови да приветстват света и да споделят красотата на страната с посетители от цял свят. Посетете дълбока Южна Африка, където вдъхновението не познава граници. Обляното от слънцето крайбрежие на Южна Африка е отворено през цялата година да сподели своите тайни, приключения и отпускарски дни с вас. Със златни плажове и непокътната природа, това е нещо повече от просто мястото, където се срещат прохладният Атлантически и топлия Индийски океан. Това са 2500 км чиста страст към приключения.

Необходимо е да притежавате валиден паспорт, с положена в него входна виза за Южна Африка. Паспортът Ви трябва да бъде валиден 30 дни след датата на отпътуване от РЮА и да има поне две празни страници. Българските граждани, притежаващи обикновени паспорти, желаещи да влязат на територията на Република Южна Африка, могат да получат виза в нейното посолство в София.

Официалната валута в Южна Африка е Южноафрикански ранд (ZAR). Като заместваща валута може да се използва щатският долар, въпреки че винаги е по-добре да използвате местната валута.

Западният район на Южна Африка има средиземноморски климат с горещо, сухо лято и студена, влажна зима. Вътрешните провинции Гаутенг, където се намират град Йоханесбург и Мпумаланга, имат топъл климат през лятото с чести бури в следобедните часове, докато зимните дни са топли, но нощите достигат температури, близки до нулата. Източното крайбрежие на държавата има субтропичен климат с висока влажност. Северната част се характеризира със сух полупустинен климат.

По правило, ваксинации не се изискват.

ЮАР има 11 официални езика: английски, африканс, зулу, кххоса, ндебеле, венда, суати, сото, северен сото, цонга и тсуана.

Kонтактите в Южна Африка са с троен щепсел. Препоръчително е да носите адаптер.

Типичната южноафриканска храна се характеризира с голямото си разнообразие от съставки, въведени през колониалните времена. Kухнята е богата на месо и подправки. Сред типичните ястия са: билтонг, снак от сушено говеждо месо, дивеч или щраус, подправено и смесено с други съставки, като оцет, кориандър, черен пипер, захар и люти чушки; боботи, ястие, което се състой от месо, стафиди, ядки и печено яйце и се сервира с жълт ориз и се украсява с плодове като банани или зеленчуци; boerewors е наденица с телешка, свинска или агнешка кайма, подправена с кориандър, индийско орехче или черен пипер и приготвена на скара; bunny chow, хляб с къри; isidudu, приготвено с традиционалните пап, от царевично брашно, смесено с тиква, зеле и телешки черен дроб; koeksuster, типичен сладкиш, подобен на поничка, който се състои от хлебче покрито със сироп; масонджа са червеи, които в страната се смятат за деликатес. Типичните напитки са: springbookies, приготвено с крем Амарула и ликьор и крем от мента; mampoer, плодова напитка с праскова, кайсия, личи и други; Амарула е типичния ликьор; umqombothi е традиционната бира; и най-известната напитка за този регоин: виното.

Йоханесбург

FOUR SEASONS HOTEL THE WESTCLIFF 5*

Цена от: 235 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Кейптаун

ONE & ONLY CAPE TOWN 5*

Цена от: 455 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Парк Крюгер

KRUGER SHALATI – TRAIN ON THE BRIDGE 5*

Цена от: 385 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ЧАСТЕН РЕЗЕРВАТ САБИ САБИ

ЦЕНА ПРИ ЗАПИТВАНЕ

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com