Amakas Boutique Travel Agency

Кения

Искате ли да се свържете с дивата природа и да се преоткриете като авантюрист?

Ще се потопите в цялото величие на Африка, събрано в магическа, уникална земя, в рамките на великолепен резерват за животни в дивата природа. Сафарито в Кения ще бъде вашето незабравимо преживяване в най-кинематографичната страна на континента.

Ще закусите, докато жираф гледа през прозореца ви, ще се насладите на поход в планината Ололокве в Самбуру, ще се потопите в пейзажа на Масаи Мара, един от най-добрите национални паркове в Африка с безкрайни равнини в търсене на Големите пет и ще срещнете неговите дружелюбни и гостоприемни хора от масаи.  А края на деня си в кенийската савана ще се оставите на залезите край огъня…

Считано от 1 януари 2014 г. влиза в сила източноафриканска туристическа виза. Туристите, които посещават една от държавите Република Кения, Република Руанда и Република Уганда с валидна виза, могат да посетят и другите две, без да подават допълнително заявления за визи или да заплащат допълнителни такси за виза. В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната.

Официалната валута в Кения е кенийски шилинг (KES). Препоръчително е да носите щатски долари.

В Кения може да откриете три различни типа климат: горещ и влажен по крайбрежието, хладен на запад и юг - където има планини, горещ и сух на север и изток. Най-горещият период е от февруари до март, а най-хладният е от юли до август, въпреки че температурните промени са ограничени. В началото на двата периода се определят двата дъждовни периода: „дългият дъждовен сезон“ от март до май и по-малко интензивният „кратък дъждовен сезон“ на октомври до декември, докато в западните планини също вали обилни дъждове между юни и септември.

При влизане в страната от европейските държави не се изисква документ за задължителни ваксини. Препоръчителни обаче са характерните ваксини за държавите от Източна Африка.

Официалните езици са английски и суахили.

Напрежението в електрическата мрежа на Кения е 240V, 50Hz. Контактите са с три крачета, поради което ще ви е нужен адаптер.

Суахили кухнята е смесица от култури, където преобладават европейската, азиатската, индийската и арабската. Oткрояват се продукти като боб, царевица, месо (козе, агнешко, свинско) и риба (в крайбрежните райони). Сред типичните ястия са козе месо на скара; угали, топка варена царевица, овкусена с мляко, масло или сирене, придружена от парчета месо и зеленчуци; самоса, кнедли, пълнени със зеленчуци или подправено месо, агнешко и свинско, обикновено задушени или на скара и придружени от картофи или ориз; и кебап от арабски произход. Що се отнася до рибата, има местни тилапия, пъстърва, костур, скална треска, риба папагал и някои черупчести като гигантски скариди, раци, стриди и омари. Открояват се скаридите пили пили, приготвени със сос пили пили, на базата на смес от масло, червени люти чушки, чесън, сок от лайм, настърган кокос, пресен кориандър и червен пипер. Десертът е представен от отличните и разнообразни пресни плодове като ябълки, банани, ананаси, кокос, яйчен крем, папая и манго. Типичните напитки са бира, вино, плодови сокове и чай с мляко и захар.

Нанюки

FAIRMONT MOUNT KENYA SAFARI CLUB 5*

Цена от: 115 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Масай Мара

FAIRMONT MARA SAFARI CLUB 5*

Цена от: 375 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

OLARE MARA KEMPINSKI 5*

Цена от: 590 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Найроби

VILLA ROSA KEMPINSKI 5*

Цена от: 110 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HEMINGWAYS NAIROBI 5*

Цена от: 335 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

GIRAFFE MANOR 5*

Цена от: 820 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Цаво

SALT LICK SAFARI LODGE 5*

Цена от: 115 € на човек на нощувка

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

Савана

ЛУКС В САВАНАТА

Цена при запитване

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com