Amakas Boutique Travel Agency

LUX LE MORNE 5*

llm_pool_9
llm_activities_12
llm_architecture_1
llm_architecture_2
llm_beach_2
llm_beach_1
llm_beach_3
llm_beach_7
llm_beach_5
llm_beach_4
llm_beach_11
llm_beach_10
llm_beach_8
llm_beach_6
llm_beach_9
llm_garden_3
llm_garden_2
llm_garden_1
llm_life-at-the-hotel_3
llm_life-at-the-hotel_6
llm_life-at-the-hotel_7
llm_pool_7
llm_pool_3
llm_pool_11
llm_pool_12
llm_pool_15
llm_pool_10
llm_pool_5
llm_life-at-the-hotel_19
llm_wedding_1
llm_wedding_8
llm_pool_14
llm_pool_2
llm_pool_6
llm_pool_13
llm_wedding_2
llm_wedding_3
llm_wedding_7
llm_wedding_9
llm_pool_8
llm_life-at-the-hotel_20
llm_pool_1
llm_wellness_1

LUX* Le Morne 5* е шикозен и спокоен тропически бутиков резорт, който призовава всички любители на лукса. Намиращ се на дивия западен бряг на острова в подножието на планината Льо Морн, той е благословен с прекрасен плаж, обсипан с кокоси и тюркоазена лагуна – ако имате късмет, може дори да забележите делфини -, и най-красивите залези – от онези, които оцветяват небето в розово и шарено оранжево. Що се отнася до резорта, той е скъпоценен камък, който не само въплъщава духа на островния живот – той го издига на ново ниво. Изглежда сякаш всеки сантиметър от LUX* Le Morne 5* е създаден, за да бъде сниман. Неутрални палитри, органични текстури, от време на време ярки цветове, пространства изпълнени със светлина и такива обградени с тропическа зеленина.

СТАИ И СУИТС

Какво по-хубаво от това да отседнете в място, което е замислено с единствената цел да ви осигури добър нощен сън и релакс? Нашите красиви стаи и апартаменти са гениално проектирани да бъдат медитативни и уютни с техният свеж, прохладен дизайн с тъкани килими, бели щори, зашеметяващи тапети, матово бели вани, тропически душове и тераса.

Superior Rooms – Една спалня

Разположени на приземния или първия етаж, тези стаи са колкото удобни, толкова и красиви. И просто изчакайте, докато видите тропическия бар. Премахнахме обикновенния хотелски минибар и вместо това създадохме напълно персонализиран бар. Затова си направете едно питие и се настанете на дивана на терасата или балкона си, за да се насладите на приятното време и гледката към тучните тропически градини. Тези стаи с големина от 42 м² разполагат с: външна тераса или балкон, една спалня с голямо двойно легло и луксозно спално бельо за най-добър сън, душ и вана, съблекалня, LUX* колекция тоалетни принадлежности за баня, климатик, вентилатор на тавана, напълно зареден и персонализиран тропически бар, удобства за приготвяне на чай и кафе (включително кафе машина Café LUX* и капсули), 55” LED интерактивна телевизия и IPTV канали, Wi-Fi достъп. Предлагат настаняване за 3-ма възрастни или 2-ма възрастни + 1 тийнейджър или 1 дете или 1 бебе.

llm_superior_room
llm_superior-room_1
luxlemorne_superior-room_5
luxlemorne_superior-room_3
luxlemorne_superior-room_4
luxlemorne_superior-room_2

Sunset Junior Suites Една спалня

С перфектен размер за двойки и приключенски настроени соло пътници, които обичат усещането за колиба на плажа. Белите щори, спалното бельо и неутралната цветова палитра перфектно се съчетават с тропическата зеленина навън. Модерната баня с голяма душ кабина е винаги заредена с нашите собствени тоалетни принадлежности LUX*. Попийте последните слънчеви лъчи за деня от вашата тераса на първия етаж с изглед към лагуната. Тези суитс с размер от 46 м² разполагат с: външен балкон, една спалня с голямо двойно легло и луксозно спално бельо за най-добър сън, душ и вана, дрешник, LUX* колекция тоалетни принадлежности за баня, климатик, вентилатор на тавана, напълно зареден и персонализиран тропически бар, удобства за приготвяне на чай и кафе (включително кафе машина Café LUX* и капсули), 55” LED интерактивна телевизия и IPTV канали, Wi-Fi достъп. Предлагат настаняване за 2-ма възрастни.

llm_sunset-junior-suite_2
llm_sunset-junior-suite_1
llm_sunset-junior-suite_3
llm_sunset-junior-suite_4

Junior Suites – Една спалня

Перфектни са за групи от пътници, тъй като тези стаи с изглед към морето могат да бъдат свързани помежду си. Интелигентно проектирани с щори, които изпълват стаята с естествена светлина, нашите Junior Suites, разположени на първия и приземния етаж, са украсени с интимни тераси или балкони (и гледки!), както и дрешник, душ кабина, заредена с нашите собствени тоалетни принадлежности LUX*. И да, има климатик и вентилатор на тавана, плюс цялата технология, без която ние, хората, не можем да живеем. Успокояващите неутрални тонове осигуряват добър нощен сън. Тези суитс с размер от 52 м² разполагат с: външна тераса или балкон, една спалня с голямо двойно легло и луксозно спално бельо за най-добър сън, могат да бъдат свързани помежду си за настаняване на семейства, душ и вана, дрешник, LUX* колекция тоалетни принадлежности за баня, климатик, вентилатор на тавана, напълно зареден и персонализиран тропически бар, удобства за приготвяне на чай и кафе (включително кафе машина Café LUX* и капсули), 55” LED интерактивна телевизия и IPTV канали, Wi-Fi достъп. Предлагат настаняване за 3-ма възрастни или 2-ма възрастни + 1 тийнейджър или 1 дете или 1 бебе.

luxlemorne_junior-suite_3
luxlemorne_junior-suite_1
luxlemorne_junior-suite_5
luxlemorne_junior-suite_2
luxlemorne_junior-suite_4

Ocean Junior Suites Една спалня

От вашата вана с мехурчета можете да надникнете в страхотната тропическа природа. Много по-добре, отколкото да се взирате в стената, нали? Освен това плажът е само на няколко крачки. Тези суитс са съставени от меки цветови палитри, които му придават по-светло усещане. Перфектно оразмерената баня разполага със самостоятелна матово бяла вана и душ (винаги заредени с нашите собствени LUX* тоалетни принадлежности). Белите щори, чистото спално бельо, мебелите от светло дърво са шикозни и придават спокойствие. Що се отнася до терасата с нейната дървена палуба… Със сигурност ще ви е приятно да прекарвате време там! Тези суитс с размер от 57 м² разполагат с: външна тераса със самостоятелен шезлонг, една спалня с голямо двойно легло и луксозно спално бельо за най-добър сън, може да се свърже с Prestige Junior Suite (външна врата), душ и самостоятелна вана, дрешник, LUX* колекция тоалетни принадлежности за баня, климатик, вентилатор на тавана, напълно зареден и персонализиран тропически бар, удобства за приготвяне на чай и кафе (включително кафе машина Café LUX* и капсули), 55” LED интерактивна телевизия и IPTV канали, Wi-Fi достъп. Предлагат настаняване за 2-ма възрастни + 1 тийнейджър или 1 дете или 1 бебе.

llm_ocean-junior-suite_4
llm_ocean-junior-suite_3
llm_ocean-junior-suite_2
llm_ocean-junior-suite_1
llm_ocean-junior-suite_5

Prestige Junior Suites – Една спалня

Тези суитс са  предназначен за тези, които искат да изпитат бавния ритъм на живот на острова и да се насладят на великолепното слънце на Мавриций. Има външен тропически душ, изработен от вулканичен камък, самостоятелна матово бяла вана, тераса към тучните градини, разположена на приземния етаж, където да се печете или да четете книга. Що се отнася до интериорния дизайн, това е мека цветова палитра с чисто бяло спално бельо, тъкан килим, мебели от бледо дърво… Може да се каже, че успокоява душата. И разбира се, големите плъзгащи се врати пропускат цялата тази естествена светлина и слънце! Тези суитс с размер от 63 м² разполагат с: външна тераса със самостоятелен шезлонг, една спалня с голямо двойно легло и луксозно спално бельо за най-добър сън, може да се свърже с Ocean Junior Suite (външна врата), външен тропически душ и вътрешна вана, съблекалня, LUX* колекция тоалетни принадлежности за баня, климатик, вентилатор на тавана, напълно зареден и персонализиран тропически бар, удобства за приготвяне на чай и кафе (включително кафе машина Café LUX* и капсули), 55” LED интерактивна телевизия и IPTV канали, Wi-Fi достъп. Предлагат настаняване за 2-ма възрастни и 1 дете.

llm_junior-suite_1
llm_prestige-junior-suite_1
luxlemorne_prestige-junior-suite_2
llm_prestige-junior-suite_7
llm_prestige-junior-suite_8
llm_prestige-junior-suite_4
llm_superior-room_3
llm_prestige-junior-suite_11
llm_prestige-junior-suite_5

Сбогом минибар, здравей тропически бар

Премахнахме обичайния хотелски минибар; знаете този, който е тесен и ограничен и, честно казано, типичен. Вместо това създадохме красив тропически бар с асортимент от стъклария, прибори за коктейли и избор на алкохол от бутилка. Идеята? Да смесвате вашите собствени напитки. Преди дори да се регистрирате, можете да поръчате предварително всичките си любими среднощни снакс-закуски, любими храни и дори слънцезащитни и други продукти за красота.

ИЗХРАНВАНЕ И НАПИТКИ

Очаква ви East, нашият изискан тайландски ресторант, ръководен от майсторските ръце на главния готвач Суксан Супрасерт. След това има The Kitchen, основният ресторант, който се грижи за всички вкусове със своето разнообразие. Не позволявайте на разнообразието обаче да ви заблуди; измислихме как да прегърнем този начин на живот с нулеви хранителни отпадъци. Vik’s е мястото, където можете да отидете за напитка с ром Ti Punch и пресен от лагуната таралеж. ICI е нашият „салон“ за занаятчийски сладолед. Keen on Green е направен за тези, които обичат здравословното хранене и зеленчуците. Що се отнася до онази клонка розмарин в джин тоника ви? Това е от нашата билкова градина. Някои вечери създаваме цяла островна кухня на плажа, за да можете да опитате омагьосващите вкусове на нашата страна. Имахте дълга нощ? Спрете се в нашето кафене за макиато, поднесено със сладкиши.

The Kitchen

The Kitchen е основният ни ресторант. С други думи, това е мястото, където вероятно ще се състоят по-голямата част от храненията ви (освен ако не развиете пристрастяване към тайландската храна на East, което е разбираемо). Ресторанта е с лице към лагуната и басейна с места за сядане на закрито и на открито. The Kitchen се грижи за всички вкусове благодарение на разнообразието си. Някои вечери може да ви отведат на кулинарно пътешествие до Индия; други, в Италия. Но не позволявайте на разнообразието да ви заблуди: ние измислихме как не само да намалим, но и да стигнем до нула хранителни отпадъци! Необходими бяха малко схеми и планове, но сега даваме 700 хранения на месец на ученици от съседно училище.

llm_the-kitchen_1
llm_thekitchen_8
llm_thekitchen_9
llm_thekitchen_12
llm_the-kitchen_11
llm_thekitchen_10
llm_the-kitchen_9
llm_thekitchen_13
llm_thekitchen_11
llm_the-kitchen_10
llm_the-kitchen_12
llm_the-kitchen_13
llm_thekitchen_14
llm_the-kitchen_15
llm_the-kitchen_14
llm_thekitchen_header

The Beach

Името казва всичко. Плажът е истинско средиземноморско място идеално за вечеря, докато се наслаждавате на непобедимото време на западния бряг. Ако търсите спокойна, непретенциозна среда с чудесна храна и вино, това е всичко от което имате нужда. Събуйте обувките си и седнете на една от масите на пясъка под чадър. Чаша розе, поднесено с гарнитура от морски бриз? Вечеря на открито? След мързелива разходка по плажа при залез слънце, когато небето стане златисто-розово, се отправете към The Beach за вечеря под люлеещите се кокосови палми и осветеното от звезди нощно небе.

llm_thebeach_4
luxlemorne_thebeach_2
llm_thebeach_12
llm_thebeach_header
llm_thebeach_10
llm_thebeach_11
llm_thebeach_9
llm_thebeach_8
luxlemorne_thebeach_1

East

Тайландската храна е много вкусна. Пикантна, фънки, сладка, жизнена. Да, това са още няколко добри прилагателни за описание на кухнята, обичана от мнозина. Насочете се към East, нашия гастрономически тайландски ресторант, воден от майсторските ръце на главния готвач Суксан Супрасерт. Уловката? Този ресторант е без меню. Вместо това поговорете със сервитьора за вашите харесвания и изисквания, когато става въпрос за храна, и кухненският екип ще приготви жизнено ястие. Що се отнася до обстановката на ресторанта, той е на няколко крачки от плажа (гледката към лунната лагуна е „уау“), с елегантен тъмен интериор – идеален за нощна среща.

llm_east_10
llm_east_8
llm_east_7
llm_east_3
llm_east_9
llm_east_4
llm_east_6
llm_east_13
llm_east_14
llm_east_header
llm_east_11
llm_east_12

Maison LUX*

Мислете за Maison LUX* като за своя винаги добре облечен, шикозен най-добър приятел. Италианец. Вероятно французин. Най-елегантното кафене в града черпи душата си от типичните милански кафенета, разположени по калдъръмените улици на Италия. Това е място, където човек намира почивка, вдъхновение и гориво под формата на перфектна доза еспресо. Това е мястото, където можете да изпиете макиато или да се задържите на масата и да отпиете Aperol Spritz. Аперитиво, казват. Въпреки че кафето се сервира от зори до здрач, Maison LUX* е съобразено с часа на деня: Сутрешно кафе и сладкиши. Следобеден чай и сладолед. С настъпването на нощта бариста се заменя с бармана. Напитки се наливат, снаксове се сервират. Текат Negronis, Martinis и Prosecos. След вечеря се забавете още малко с чаша абсент или диджестив, а защо не и един от онези деликатни и изискани сладкиши в кутията им като бижу? Ето как да завършите деня със сладка нотка!

llm_maisonlux_2
llm_maisonlux_3
llm_maisonlux_8
llm_maisonlux_4
llm_maisonlux_6
llm_maisonlux_5
llm_maison-lux_9
llm_maisonlux_7
llm_maison-lux_8
llm_maison-lux_11
llm_maisonlux_header
llm_maison-lux_10

The Bar

Вие успяхте. Вие сте тук на тропиците. Какъв по-добър начин да празнувате от нашия шикозен, тропически бар? Покрай фоайето и Maison LUX* има прекрасно пространство, което се отваря към басейна и лагуната Le Morne. Това е барът. Диванът цвят горчица, неутралните бежови цветове и тропическите зелени растения излъчват усещането за приятна почивка. Отпиването на коктейл е много по-приятно, когато сте изправени пред блестяща лагуна. И още повече, когато знаете, че билките и съставките идват направо от билковата градина на резорта. Барът е мястото, където можете да седнете, да побъбрите, да се отпуснете и просто да оцените чудесата на почивката.

llm_thebar_header
llm_the-terrace-bar_9
llm_the-terrace-bar_10
llm_the-terrace-bar_5
llm_the-terrace-bar_1
llm_the-terrace-bar_2
llm_the-terrace-bar_11
llm_the-terrace-bar_3
llm_the-terrace-bar_8
llm_the-terrace-bar_7
llm_the-terrace-bar_6
llm_the-terrace-bar_4
llm_the-terrace-bar_18
llm_the-terrace-bar_17
llm_the-terrace-bar_12
llm_the-terrace-bar_14
llm_the-terrace-bar_13
llm_the-terrace-bar_15
luxlemorne_thebar
llm_the-terrace-bar_20
llm_the-terrace-bar_19

ICI

Ако сте отсядали при нас преди, има много голям шанс да сте опитали нашия сладолед ICI –собствената ни вътрешна марка сладолед. Домашно е, като в него се използват най-простите и пресни съставки. Харесва се от всички, особено от нашите малки пътешественици. Освежава в горещ летен ден. Най-вкусно е край басейна или под кокосово дърво. Вкусовете варират от класически до творчески. И да, сервираме и без млечни продукти и сорбета.

luxlemorne_ici
llm_kids_6
llm_kids_7
llm_life-at-the-hotel_10

Keen on Green

Вносен морков е пропътувал хиляди километри, изразходвайки милиони литри гориво, за да стигне до вашата чиния. Можем да се справим по-добре от това, не мислите ли? Да, и ние мислим така. Ето защо предизвикахме нашите готвачи да помислят как можем да снабдяваме по-обмислено и да направим храната сила за добро. Така се появи Keen on Green. В нашите кухни ние приготвяме вкусни ястия на растителна основа, които оставят продуктите да блестят и ви свързват с хората и историите зад всяка съставка. Дори и да не сте вегетарианец или веган, надяваме се, че искате да опитате ястията, обозначени в зелено.

luxlemorne_keenongreen

VIK’S

Казват, че пътуването е най-доброто лекарство. Има нещо специално в откритията, безкрайното любопитство и случайните срещи. Докато се разхождате боси по плажа, дръжте очите си отворени за малка, но елегантна рибарска къщичка. Там ще се натъкнете на Vik – приятелско лице на LUX* Le Morne. Един от онези хора, които срещаш и се чувстваш сякаш познаваш цяла вечност. Вик обича морето повече от всичко. Любопитни ли сте да опитате морски таралеж? Вик е вашият човек. Отбийте се при него за да опитате ром аранже, местен ром, който се оставя да се накисва с месеци с подправки или тропически плодове. Опитайте прясно уловен морски таралеж с изстискан лимон, а защо не и чаша шампанско. В края на краищата сте на почивка и то на тропиците!

7d73ae7f48e48625709e0d9ad513a8be80f3ae4d

УЕЛНЕС И ФИТНЕС

Няма нищо като бягство в красиво скривалище, за да се почувствате добре. Слънцето за витамин D. Морето и всичките му минерали. Сутрешен джогинг на плажа. Походи в близкия национален парк или нагоре по планината Le Morne. Каране на сърф. Разбирате за какво говорим. Сега добавете към това LUX* Me Spa, домашно приготвени спа продукти, лично обучение, йога, медитация, фитнес център и сурови, вегански и вегетариански менюта Keen on Green във всичките ни ресторанти.

Спа Център LUX* Me

Имаме собствена спа марка, която наричаме LUX* ME. Това е холистичен център, тъй като предлага процедури за лице, включително достойните за блясък на червения килим Intraceuticals, терапевтични масажи (дори имаме ритуал с кокосова тема, направен от кокосови орехи от нашата градина), масаж с помощта на бамбук и билкови лапи, индивидуални уелнес програми, ароматерапия, салон за маникюр, фризьорски салон и бръснарски услуги. Дори създадохме собствена линия продукти за красота. И тъй като все пак сме в тропиците, има спокойна градина за отдих на открито с басейн. Знаем, че е необходимо нещо повече от ваканция, за да работиш върху себе си и да освободиш целия този багаж, но въпреки това, LUX* Me Spa е добро място, на което да започнеш.

llm_lux-me-spa
llm_wellness_6
llm_wellness_5
llm_wellness_3
llm_wellness_4
llm_wellness_18
llm_wellness_20
llm_wellness_17
llm_wellness_19
llm_wellness_24

Майндфулнес върху и извън постелката

Практикуването на йога и медитация е свързано с това да пренесете вниманието върху постелката и след това извън нея в ежедневието си. Медитацията носи яснота, чувство за цел, блаженство и много, много други предимства. Предлагаме групови и частни уроци. Също така си партнирахме с екипа от здравни експерти зад приложението Mindfulness, Healthy Minds. Приложението съчетава уроци в стил подкаст, водени от световно известни учени и учители по медитация, със седнали и активни медитации. Така ще научите какво казва науката за мозъка, докато развивате умения да се възползвате от тези знания. Крайната цел: по-щастлив и по-здрав свят.

llm_mindfulness
llm_wellness_11
llm_wellness_14
llm_wellness_9
llm_wellness_13
llm_wellness_10

Фитнес

Никога човечеството не се е интересувало толкова от фитнес. И има логика, ако се замислите. Ежедневни стресови фактори, липса на сън, забързан живот… Всичко това просто ни кара да искаме да се свием на шезлонг под кокосова палма. Но един от най-добрите начини да се справите с това напрежение е като се раздвижите. Така че, независимо дали сте по-скоро любител на бягането на открито или посетител на фитнес, ние ще се погрижим за вас. Разходете се по планината Le Morne или се насладете на сесия с личен треньор. Качете се на падълборд или се присъединете към фитнес клас. Качете се на бягащата пътека или по пътеките на националния парк Black River Gorges. Вие избирате.

llm_fitness

Домашен ритуал за тяло с кокос

Нашият плаж е обсипан с кокосови палми, така че има смисъл да берете плодовете, известни с многобройните си ползи за здравето. Създадохме цял ритуал около него! Всичко започва с охлаждаща чаша богата на електролити кокосова вода, последвана от скраб за тяло и масаж с помощта на топъл кокосов балсам и дълбоки удари. Завършва с билкова инфузия и традиционна кокосова бисквита, наречена „gato koko“. Някой каза ли рай?

llm_coconut-body-ritual

Колекционерски изживявания на уелнес тематика

Подбираме уникални по рода си преживявания, които ви потапят в дестинацията, в която се намирате. Някои са на уелнес тематика, като „Духът на островния живот“, който ви отвежда да се гмуркате с шнорхел в лагуната, а други ще ви заведат планината Le Morne за йога сесия по залез слънце. Едно от най-впечатляващите изживявания ще го откриете като погледнете нагоре и забележите нашата прекрасна дървена къщичка, кацнала в индийското бадемово дърво край морския бряг. Дори не си правете труда да търсите стълбата – няма да я намерите! Създадохме система с макари, така че щом сте там горе, да не можете да бъдете безпокоен. Нашата къща на дърво дори има тераса с изглед към плажа. Това е най-мечтаното място по залез слънце. И ако се качите достатъчно рано, може дори да забележите делфини. Така или иначе ще ви върне в детството и безгрижните дни на лятото.

llm_collectable-experiences
04b89511eb685c591dd0adca0159581940a7624b
84ff50013e341035857b4faaa73a117e6f3f97d6
47448bd085912139c7351b500b06a2ab5c54ea6b
dc029636d125613b1e7c3b22853efed28c60a363
502210ceb905b2286dc6b47a944bbf39e4ab8ab6
f03ebbd51ed7fd327529e30e3ae8b6b7f37fb916
f4330a100508edf335b83aa1038f531b4078633f

СПОРТ И ЗАБАВЛЕНИЯ

LUX* Le Morne 5* е пълен с вълнуващи неща за правене. Отидете до морето с нашата динамична гама от безплатни водни спортове или разгледайте острова с редица спокойни и изпълнени с адреналин дейности. Островът е ваш за изследване.

Може да плувате с делфини, да яздите кон, да карате колело, да играете плажен волейбол или тенис, да практикувате шнорхелинг, кайтсърфинг и други водни спортове като уиндсърф, водни ски, каяк, водни колела, ветроходство и гребане.

23e67d7261c1a0d782ae60093a5e7c86c1a9890a
837d122f7b18020a72571fe3ecf59a9d86203051
339516dfb25ca3bfc3fe024b0c1662d3d5fe7759
llm_horse-riding
llm_beach-volley
llm_other-activities
4232f1ca46ac13d68387555b77ca78f16e3f1211
llm_views_8c
llm_tennis
f6d768b5ccce96683b6f386cbda7632ffe260d41
23e67d7261c1a0d782ae60093a5e7c86c1a9890a
837d122f7b18020a72571fe3ecf59a9d86203051
4232f1ca46ac13d68387555b77ca78f16e3f1211
llm_activities_2
llm_activities_10
llm_activities_6
llm_activities_11
llm_activities_9
llm_activities_3
llm_activities_5
llm_activities_8
llm_activities_15

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

● 7 нощувки в хотел Lux Le Morne 5*.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

● Самолетен билет София – Мавриций – София.

* Цените и датите на отпътуване подлежат на препотвърждение.

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *