Amakas Boutique Travel Agency

Малдиви

Изумрудено зелени петна, обвити от ослепителни тюркоазени води като разпръснати мъниста в океана, бели прахообразни плажове, високи палми, накланящи се към морето, кристално бели пясъци се смесват безупречно с по-дълбоки нюанси на синьото, девствени коралови рифове и един от най-невероятните подводни животи на нашата планета – това са Малдивите. Издигащи се от наситеното синьо на необятната шир на Индийския океан те са повече от хиляда острова и още хиляди рифове, които ги образуват.

Какво по-добро място да се отпуснете и да се насладите на романтичните дюни, които красят тези острови? Представете си място, което не е нищо друго освен живот и слънце, където раят среща реалността. Можете да изберете някой от стоте курортни острова в Малдивите за вашия меден месец или ваканционен престой, да си позволите свободата да изследвате всичко невероятно, което тази тропическа страна на чудесата може да предложи. Всичко е проектирано с мисъл за лукса и комфорта на пътниците, поради което това е най-натоварената туристическа зона в света. Половин милион души всяка година преоткриват този рай.

Слънчеви, уникални и непокътнати, Малдивите са архипелаг, състоящ се от 1190 ниско разположени коралови острова, разпръснати по екватора, в групи от 26 естествено срещащи се атола. Малдивските острови се характеризират с уникална коралова природа и поради това притежават уникални туристически ресурси. Тези малки, живописни острови с гъста тропическа растителност, включително храсти, цъфтящи растения и високи кокосови палми, заобиколени от ослепително бели плажове, кристални лагуни, които показват всички нюанси на синьото, са комбинацията, която е провъзгласила Малдивите като рай на Земята.

 

Миграционните власти на Малдиви издават безплатна туристическа виза при пристигане в страната за срок до 30 дни. За целта е нужно пътуващият да представи паспорт с валидност от минимум 6 месеца от датата на влизане в страната, самолетен билет за отпътуване от страната, резервация за хотел, 150 $ на ден на човек.

Местната валута е руфия – Rufiyaa (Rf) въпреки че, навсякъде се приема плащане с щатски долари или кредитна карта.

Температурите на Малдиви са много стабилни през цялата година. Средната годишна температура е 25 ºC.  Имайте предвид, че в зависимост от времето на годината преобладават два сезона: сух през зимата (от ноември до април) и дъждовен през лятото.

Не се изискват ваксини.

Официалният език е дивехи. Във всички резорти и хотели се говори английски език.

Препоръчва се медицинска застраховка.

На Малдивите щепселите имат три щифта, а напрежението е 220 V, на места 110 V, поради което е препоръчително да имате адаптер.

Разбира се, че в страна като Малдиви, съставена от повече от 1000 острова, звездното ястие е рибата (риба тон в случая). Ако добавим към това и близостта до Индия и Шри Ланка, резултатът е екзотична кухня с пикантен вкус, характерна за Азия. Звездното ястие е “машуни”, типичната малдивска закуска. Това е смес от кокос, риба тон, лук и чили, полято със сок от лайм, увито в “роши”, типичен хляб за мястото.

THE STANDARD, HURUVALHI 5*

Цена от: 1,115 € на човек за 7 нощувки

VILLA NAUTICA PARADISE ISLAND RESORT 5*

Цена от: 1,420 € на човек за 7 нощувки

AVANI + FARES MALDIVES 5*

Цена от: 1,490 € на човек за 7 нощувки

CINNAMON VELIFUSHI MALDIVES 5*

Цена от: 1,500 € на човек за 7 нощувки

YOU & ME by COCOON MALDIVES 5* - Adults Only

Цена от: 1,675 € на човек за 7 нощувки

NOVA MALDIVES 5*

Цена от: 1,799 € на човек за 7 нощувки

AYADA MALDIVES 5*

Цена от: 1,825 € на човек за 7 нощувки

BANYAN TREE VABBINFARU 5*

Цена от: 1,980 € на човек за 7 нощувки

VARU by ATMOSPHERE 5*

Цена от: 2,005 € на човек за 7 нощувки

HIDEAWAY BEACH RESORT & SPA 5*

Цена от: 2,098 € на човек за 7 нощувки

CONSTANCE MOOFUSHI 5*

Цена от: 2,230 € на човек за 7 нощувки

ATMOSPHERE KANIFUSHI 5*

Цена от: 2,645 € на човек за 7 нощувки

NIYAMA PRIVATE ISLANDS MALDIVES 5*

Цена от: 2,830 € на човек за 7 нощувки

LILY BEACH RESORT & SPA 5*

Цена от: 2,890 € на човек за 7 нощувки

PULLMAN MALDIVES 5*

Цена от: 3,090 € на човек за 7 нощувки

JUMEIRAH MALDIVES OLHAHALI ISLAND 5*

Цена от: 3,215 € на човек за 7 нощувки

CONRAD MALDIVES RANGALI ISLAND 5*

Цена от: 3,999 € на човек за 7 нощувки

AMILLA MALDIVES 5*

Цена от: 4,960 € на човек за 7 нощувки

SONEVA FUSHI 5*

Цена от: 6,250 € на човек за 7 нощувки

FOUR SEASONS RESORT MALDIVES AT LANDAA GIRAAVARU 5*

Цена от: 7,150 € на човек за 7 нощувки

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com