Amakas Boutique Travel Agency

Мавриций

Красотата на Мавриций е неописуема. Богата на буйни гори, диви водопади, уникална дива природа, скалисти планини, бели пясъчни плажове и спиращи дъха кристално чисти тюркоазени лагуни, Мавриций е мечтана ваканционна дестинация за туристи от цял ​​свят.

От знаменитости, които искат да се насладят на спокойна почивка в рая и семейства, които търсят запомняща се тропическа дестинация за своята годишна ваканция, до младоженци и двойки, които търсят идеалното романтично бягство, той е изключително популярна дестинация за редица хора, без значение колко взискателни са те.

Островът притежава широка гама от природни забележителности, както и много атракции. Насладете се на субтропичен климат, плажове с гледки като пощенски картички, тропическа фауна и флора, допълнени от мултиетническо и културно население, което е приятелски настроено и приветливо. Тези туристически активи са основната сила на Мавриций, особено след като са подкрепени от най-висок клас морски курорти и хотели, надеждни и оперативни услуги и инфраструктура.

Хотелската индустрия в Мавриций е много добре организирана. Непрекъснато подобрява качеството на настаняване, за да отговори на изискванията на международния пътник. Туристическата индустрия на Мавриций преживя драстичен растеж през последното десетилетие. Туристите, посещаващи Мавриций, са предимно европейци, главно французи и британци.

В страната се влиза само с международен паспорт, който е валиден минимум 3 месеца от датата на влизане в Мавриций. Пътуващите за Мавриций български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) не се нуждаят от виза за престой до 90 дни.

Официалната валута в Мавриций е мавританската рупия (MUR). Препоръчително е да носите щатски долари или евро. Препоръчително е плащането с кредитна карта. Най-вероятно ще се наложи обмяна на валута в Мавриций, тъй като магазините, ресторантите и кафенетата работят основно само с рупии.

Мавриций е дестинация с относително мек климат през цялата година. Температурите са умерени а валежите, случайни. В централната част, температурите варират между 20ºC през август и 26ºC през февруари. По крайбрежието температурите обикновено са по-висока. Северът и западът на Мавриций са по-топли и по-сухи от южните и източните части на острова. Тъй като Мавриций се намира в южното полукълбо, лятото и зимата са противоположни на Европа. За щастие разликите между сезоните са минимални. Лятото в Мавриций е между ноември и април. През тези месеци климатът е горещ и влажен. Най-високите температури се наблюдават между декември и февруари. През тези месеци валежите са в изобилие, особено в централната част през февруари и март. Между май и октомври температурите са по-ниски и има ветрове от източната страна, поради което това е предпочитаното време за сърфистите. През „по-студените“ месеци юли и август западното крайбрежие става любимо на пътешествениците.

За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната или Националния център по заразни и паразитни болести в София на тел. +359 2 944 69 99 221.

Въпреки че официалният език на Мавриций е английският, двата най-популярни езика са френски и креолски. Може дори да се каже, че има доста хора, които едва знаят няколко думи на английски.

Контактите са с 3 входа. Въпреки че, всичките хотели разполагат и с нормални контакти, каквито са и в България.

Основните ястия на мавританската кухня са съставени от пикантни и подправени оризи, меса и зеленчуци, приготвени с къри и различни риби и морски дарове. Повечето ястия се открояват с богатия си вкус и страхотен аромат, дължащи се до голяма степен на подправки като джинджифил, магданоз, кориандър, естрагон, къри, кимион и карамфил. Типични са хлябовете „парата“, „роти“ и „дал пури“, доматения сос „rougaille“, ориза „биряни“ и триъгълните пълнени джобчета „самоса“. Тропически плодове като папая, манго, кокос, ананас, личи и гуава допълват гастрономическото разнообразие. Сред напитките се открояват „ласи“, напитка, съставена от кисело мляко и ледена вода; „алоуда“, сиропиран агар (желатин от морски произход) и мляко; тропически коктейли, приготвени с екзотични плодове; и меко и ароматно кафе, без да забравяме местната бира и ром.

SALT OF PALMAR 5* – Adults Only

Цена от: 480 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

THE RESIDENCE MAURITIUS 5*

Цена от: 725 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HERITAGE LE TELFAIR GOLF & WELLNESS RESORT 5*

Цена от: 785 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

C MAURITIUS 5*

Цена от: 990 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

CONSTANCE PRINCE MAURICE 5*

Цена от: 1,000 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

LUX LE MORNE 5*

Цена от: 1,010 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

PARADISE COVE BOUTIQUE HOTEL 5* – Adults Only

Цена от: 1,050 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

JW MARRIOTT MAURITIUS RESORT 5*

Цена от: 1,320 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

LUX* GRAND BAIE RESORT & RESIDENCES 5*

Цена от: 1,400 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

THE OBEROI BEACH RESORT 5*

Цена от: 1,600 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HÔTEL 20 DEGRÉS SUD 5* – Adults Only

Цена от: 1,650 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

DINAROBIN BEACHCOMBER GOLF RESORT & SPA 5*

Цена от: 1,830 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SHANGRI-LA LE TOUESSROK 5*

Цена от: 2,200 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ROYAL PALM BEACHCOMBER LUXURY 5*

Цена от: 2,240 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FOUR SEASONS RESORT MAURITIUS AT ANAHITA 5*

Цена от: 2,250 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

MARADIVA VILLAS RESORT & SPA 5*

Цена от: 2,550 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ONE & ONLY LE SAINT GÉRAN 5*

Цена от: 2,680 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com