Amakas Boutique Travel Agency

ПОТОПЕТЕ СЕ В ЧУДЕСАТА НА МЕКСИКО!

Сигурни сме, че вече си представяте как се отпускате и наслаждавате на едно от тези райски места с кристално сини води, без да мислите, за нищо друго и да забравите, за света около теб. Почувствайте тази връзка с маите и ще разберете, защо те са считали, че „Cenote“ ( кладенец) са свещенни места, на които са имали възможност да се свързват с боговете.

Мексико е държава пълна с естествени чудеса. Сенотите са едни от тях и, за това те съветваме поне веднъж в живота, да се насладиш на кристално чистите води. Думата „сенот“ произхожда от майската дума „dzonoot”, която означава дупка с вода. Има три вида сеноти: под открито небе, на полуоткрито и тези, които се намират вътре в пещера.

Изследователите са открили, че маите са имали религиозна връзка със сенотите и са извършвали жертвопринушения в тях, тъй като са смятали, че тези места са били свързани с другия свят. Едно е сигурно, това е неописуема красота и тези скрити кътчета, блестят със собствена магичност и превъзходство.
В днешни дни, сенотите са много често посещавани от туристи и са перфектното място за къпане, гмуркане и шнорхелинг, тъй като водата е прозрачна и позволява да откриеш и да се насладиш на най-различни видове флора и фауна. Изчисленията показват, че само в полуострова Юкатан има повече от 6000 сеноти.
Не се колебай! Бъди част от нашата група, при следващото ни пътуване до Мексико!

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com