Amakas Boutique Travel Agency

NAYARA ALTO ATACAMA 5*

9110447
26602065
122627975
122627719
alto-atacama-desert-lodge (1)
122628104
122628221
122627709
122628113
alto-atacama-desert-lodge (4)
catarpe-room-type
alto-atacama-desert-lodge (7)
alto-atacama-desert-lodge
alto-atacama-desert-lodge (2)
alto-atacama-desert-lodge (3)
ckelar-outside-restaurant
dinner-terrace
rooms
quitor-s-terrace
hotel-alto-atacama (3)

NAYARA ALTO ATACAMA 5* Е ИСТИНСКИ ОАЗИС ПОД ЗВЕЗДИТЕ В НАЙ-СУХАТА ПУСТИНЯ В СВЕТА И Е ЧАСТ ОТ LEADING HOTELS OF THE WORLD

Долината на луната
Със своя ефирен лунен пейзаж и заобиколена от планинска верига, изпъстрена с розови нюанси, тази долина от скални образувания и каньони е смайващо природно зрелище.

Изследване на солните равнини Тара
Докато небето се отразява върху огромната солна равнина, се появява магическа и запомняща се оптична илюзия. Разходете се през милиони години от историята на земята и бъдете заобиколени от спираща дъха пустиня. Можете да се натъкнете на розови фламинго, викуни, лисици Кулпео и андски чайки сред други диви обитатели на този непокътнат природен пейзаж.

Спираща дъха пустиня
Алто Атакама се намира в пустинна долина на 2500 метра над морското равнище. Има микроклимат на оазис и се намира на час и петнадесет минути от град Калама. Заобиколен от Солената планинска верига, обстановката е драматична и уединена; сутрешните светлини се превръщат в розови залези следобед, а през нощта ще срещнете чисто и незамърсено небе, сияещо от звезди.

Историята на това място е за зашеметяващата природна красота, интимните пространства и свързването с природата. Мисията е да се предложи автентично, топло и необикновено обслужване и да се сподели с вас истинското гостоприемство и местните традиции.

НАСТАНЯВАНЕ

Catarpe
Просторни и украсени с местни естествени материали, стаите Catarpe отразяват блестящите цветове на съседната пустиня Атакама. Отвътре можете да чуете звуците на река Сан Педро, която се спуска от Андите към долината; и докато излизате на терасата, се наслаждавате на невероятна гледка към Солената планинска верига. Слънцето в пустинята се филтрира от дълбокия покрив, осигурявайки на стаите идеална температура и осветеност от момента, в който се събудите, докато заспите.

Suite Tilo
Suites Tilo, „Лагуна“ на езика Кунза, са първокласните места за настаняване. Всеки елегантен и просторен апартамент гледа към възвишеното спокойствие на оазиса към Солената планина и хълмовете на Андите. Щрихи от местната култура са навсякъде, от ръчно тъкани покривки до макраме завеси, допълващи палитрата от естествени тъкани на апартамента. Външен дъждовен душ за къпане под нощните светещи звезди издига изживяването в пустинята и добавя към уединението.

ГАСТРОНОМИЯ

В Alto Atacama основата е северночилийската храна – царевица, пшеница и месо – комбинирана с кореноплодни зеленчуци, ядливи треви и зърна, за да се предложи свежа, лека и вкусна кухня, която върви ръка за ръка с възвишения терен на пустинята. Кухнята ще ви зарадва с меню от изтънчени техники и изискани вкусове.

Ckelar Restaurant
Гастрономията е тясно свързана с околната среда, тъй като повечето от зеленчуците идват от Андската градина. Независимо дали сте любител или познавач на виното, ще се насладите на уникалното чилийско грозде и колекция от най-добрите местни вина. Не пропускайте царевичната торта с козе сирене и Chañar, с разнообразие от царевица, уникално за този регион, до класически Charquicán, ястие, родно за хората от Атакама.

Quincho
Atacamenian Quincho е павилион за барбекю на открито, където се печат различни видове месо, царевица и картофи. „Асадо“, както обикновено се нарича този начин на готвене, е готварска традиция на Южна Америка. Храненето на открито на сянка с изглед към планините Андите и пустинята Атакама може да бъде изключително изживяване.

Bar Puri
Акцентът на гастрономическото ви изживяване в пустинята Атакама може да бъде вечеря за комбиниране на вино с ръчно подбрана колекция от най-добрите вина на Чили. Това може да бъде прекрасно въведение в най-добрите лозя в района.

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *