Amakas Boutique Travel Agency

Пунта Кана

Насладете се на най-големия карибски рай.

Това е една от най-популярните дестинации в цялото Карибско море и то поради не малко причини. Разположен в провинция Алтаграсия, този райски район на Доминиканската република обхваща някои от най-зрелищните и красиви плажове в света: Баваро, Уверо Алто, Макао или Ел Кортесито са само някои примери, но не и единствените.

Флората и фауната на това място са едни от най-богатите в целия регион. Те дори се смятат за национално богатство с безспорна стойност. 50 километра брегова линия, покрита с фин бял пясък и окъпана от море с невероятни сини и зелени цветове ще ви накарат да повярвате, че сте в самия рай. И разбира се всичко това е придружено от тропическия климат и средна температура от 26 градуса, които със сигурност ще ви ободрят!

Насладете се на екскурзиите във вътрешността, приключенствайте на „сафари“, открийте джунглата и огромното биоразнообразие, което се крие в сърцето на острова, разхладете се в река, заобиколена от природата… тези и много други занимания ще извадят най-приключенския ви дух на повърхността посред релаксиращите дни на шезлонга. Освен природата, може да се насладите и на качествени голф игрища, водни спортове, като гмуркане или шнорхелинг, за да изследвате разнообразието на морското дъно, и дори да се забавлявате и да откриете веселият нощен живот в Пунта Кана. Посете някой от многобройните барове, пълни с чар за да се насладите на истинско парти в доминикански стил по ритъма на меренге и бачата, докато опитвате типичен коктейл, като “Куба либре”. А най-смелите може да пробват и шот “Мамахуана”, полезно терапевтично питие, съчетаващо местни билки, ром и червено вино. Барове, дискотеки, пъбове, все типични за Карибите места, ви очакват в уникална и несравнима атмосфера за да прекарате една незабравима нощ.

А за да заредите батериите си, Доминиканската храна ще ви даде тласък енергия. И то каква храна! Раци, октопод, ламби (или раковина), калмари… Ако сте любител на морските дарове, няма да можете да устоите на безкрайния брой деликатеси, които можете да опитате тук.

Един съвет от нас: отпуснете се, изключете от рутината, включете всичките си сетива и се насладете на всяко едно нещо, което ще ви поднесе този земен рай!

Необходим е паспорт с валидност над шест месеца и достатъчен брой празни страници /поне две/. Българските граждани нямат нужда от виза, ако пребивават до 30 дни в Доминиканската република с цел туризъм. Необходима е „Туристическа карта”, която се получава (купува) от посолствата на Доминиканската република (може и на границата), срещу заплащане на такса от 10 USD. Тя е валидна 30 дни, считано от датата на влизане в Доминиканската Република. Нужно е да притежават билет за връщане.

Официалната валута е доминиканското песо (1 евро е приблизително равностойно на 69 песос). Препоръчително е да носите щатски долари и да пазарувате с тях.

Доминиканската Република има тропически климат, който варира между 27ºC и 34ºC, така че на практика можете да се насладите на плажа по всяко време на годината.

Няма задължителни ваксини.

Официалният език е испански.

Цялото здравеопазване е частно. Ако трябва да приемате редовно медикаменти, препоръчително е да ги вземете от България, в допълнение към основните лекарства поради високата им цена. Препоръчително е да носите репелент против комари, слънцезащитен крем и да консумирате бутилирана вода.

На практика всички хотели имат 220 волта напражение, въпреки че националната мрежа е 110 волта. Не забравяйте адаптер за контакти с плоски щепсели.

Типичното ястие е "доминиканското знаме", което се състои от пиле и месо с ориз и боб, което е придружено от салата от авокадо и натрошен пържен банан. „Санкочо“ се приготвя за специални поводи като Нова Година и съчетава пиле, свинско месо, маниока, ямс, зелени банани и картофи. Сервира се с бял ориз и резени авокадо. Прясната риба и мидите също се открояват.

GRAND BÁVARO PRINCESS 5*

Цена от: 720 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

DREAMS ROYAL BEACH PUNTA CANA – World of Hyatt 5*

Цена от: 855 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

LOPESAN COSTA BÁVARO 5*

Цена от: 1,105 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SECRETS ROYAL BEACH PUNTA CANA – World of Hyatt 5* – Adults only

Цена от: 1,340 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HARD ROCK 5*

Цена от: 1,450 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

EXCELLENCE EL CARMEN 5* – Adults Only

Цена от: 1,480 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ZOËTRY AGUA PUNTA CANA – World of Hyatt 5*

Цена от: 1,590 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SANCTUARY CAP CANA 5* – Adults Only

Цена от: 1,625 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SECRETS CAP CANA RESORT & SPA – World of Hyatt 5* – Adults Only

Цена от: 1,735 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HYATT ZIVA CAP CANA 5*

Цена от: 1,758 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

TORTUGA BAY 5*

Цена от: 3,099 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

EDEN ROC CAP CANA 5*

Цена от: 3,340 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com