Amakas Boutique Travel Agency

Ривиера Мая

Това е един от най-популярните мексикански райони, където ще намерите плажовете, за които винаги сте мечтали. Ще съзерцавате най-дивата растителност, пълна с флора и фауна и много мистериозни архитектурни забележителности.

В Ривиера Мая ще намерите първата си задължителна спирка сред останките на културата на маите.

Освен това ще имате различни дейности, насочени към задоволяване на най-взискателните вкусове, в които ще можете да си починете и да се насладите на най-добрия рай.

Ще намерите голямо разнообразие от плажове, където можете да се потопите и да се разхладите от тропическия климат, водните дейности, които ще ви накарат да изпитате невероятни емоции, и най-скритите кътчета, които ще разкрият впечатляващата растителност, която заобикаля тази територия.

Ривиера Мая е една от най-популярните дестинации в Мексико. Разположена е в района на Куинтана Роо и неговите над 100 километра брегова ивица около Карибите го правят завиден туристически анклав. Едно от нещата, което със сигурност идва на ум, когато мислим за този мексикански град, е цивилизацията на маите, която е присъствала много на тази територия, следователно има важни останки и археологически обекти, разпръснати из различни части на града.

Вярно е, че върхът на културата на маите, що се отнася до паметниците и сградите, е представен от Chichen Iztá, Tulúm и Cobá. Но има още интересни културни места, които трябва да откриете в Ривиера Мая. Археологическата зона на Паленке, разположена в щата Чиапас, също е друга руина на маите, считана за обект на световното наследство. Тя е по-оттеглена от града и затова получава по-малко посещения, но е също толкова важна и интересна, колкото и предишните. В него ще разберете всички митове, ритуали и вярвания на културата на маите.

Други археологически обекти, които също си струва да бъдат посетени са Kohunlich, San MiguelitoRuins, El Tajín и Uxmal. Въпреки че, ако искате да продължите да откривате културното наследство на Ривиера Мая, не се колебайте да включите градове като Мерида, Валядолид и Изамал в маршрута си, тъй като в тях ще намерите остатъци от колониален произход, които ще ви помогнат да разберете историческото наследство на този мексикански град.

Документ за пътуване е паспорт, който е валиден минимум шест месеца след последния ден на престой в страната. Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни.

Официалната валута е мексиканското песо (1 евро е приблизително 25 песос). Препоръчително е да носите евро или щатски долари, които да обмените в местна валута при пристигане. Повечето кредитни карти се приемат от всеки търговец.

Влажен тропически климат със средна температура, която варира между 25ºC и 30ºC през цялата година, така че на практика можете да се насладите на плажа по всяко време на годината. През лятото те могат да достигнат 34ºC.

Няма задължителни ваксини.

Официалният език е испански.

Цялото здравеопазване е частно. Ако трябва да приемате редовно медикаменти, препоръчително е да ги вземете от България, в допълнение към основните лекарства поради високата им цена. Препоръчително е да носите репелент против комари, слънцезащитен крем и да консумирате бутилирана вода.

На практика всички хотели имат 220 волта напражение, въпреки че националната мрежа е 110 волта. Не забравяйте адаптер за контакти с плоски щепсели.

Едно от най-известните ястия в юкатеканската кухня е "кочинита пибил", което е свинско месо, мариновано в ахиоте, увито в бананови листа и приготвено в пещ. Обикновено се сервира с такос, придружен от сос от пипер хабанеро, лилав лук и портокал. Типичната алкохолна напитка е текила, но има и "микелада", която се състои от замразена местна бира с лимон, сол, табаско и някой друг сос.

RIU PALACE MÉXICO 5*

Цена от: 990 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

DREAMS JADE RESORT & SPA 5* – WORLD OF HYATT

Цена от: 998 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА 

VALENTIN IMPERIAL RIVIERA MAYA 5* – Adults Only

Цена от: 1,211 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

UNICO 20°87° 5* – Adults Only

Цена от: 1,340 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

BANYAN TREE MAYAKOBÁ 5*

Цена от: 1,650 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SECRETS MAROMA BEACH RIVIERA CANCUN – WORLD OF HYATT 5* – Adults Only

Цена от: 1,950 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SECRETS MOXCHE PLAYA DEL CARMEN – WORLD OF HYATT 5* – Adults Only

Цена от: 2,220 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

XCARET ARTE 5* – Adults Only

Цена от: 3,010 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

GRAND VELAS RIVIERA MAYA 5*

Цена от: 3,990 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

PALMAÏA, THE HOUSE OF AÏA 5*

Цена от: 4,130 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ROSEWOOD MAYAKOBÁ 5*

Цена от: 4,975 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

LA CASA DE LA PLAYA 5* by XCARET – Adults Only

Цена от: 6,150 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com