Amakas Boutique Travel Agency

Сафари в Африка

Сафаритата са едно от най-красивите преживявания и има само едно място, където можете да отидете, за да изживеете незабравими такива: Африка. Сафаритата в Африка всъщност са едно от най-желаните пътувания от тези, които обичат спиращи дъха пейзажи и животни, защото тази земя крие едни от най-красивите паркове, езера и пейзажи в света, както и изключително разнообразие от животни. В Африка има стотици различни места за сафари, от Кения до Танзания, и всяко от тях позволява на пътниците да изживеят незабравимо приключение в близък контакт с природата и далечни култури.

Ако сте решили да пътувате до Африка, водени от любов и страст към животните, тогава най-добрите дестинации за посещение със сигурност са Кения, Танзания, Замбия, Ботсвана, Намибия и Южна Африка. Ако от друга страна, се интересувате да видите горили и преходи в пустинята, тогава изборът трябва да бъде Уганда, Руанда и Кения.

Уганда, Кения и Танзания предлагат особено африкански тип сафари; пътищата, услугите и културите са по-автентични от вариантите в Южна Африка. Посещението на тези вълшебни места ще бъде като да се потопите в миналото и местни култури с обичаи и традиции, много далечни от нашите. В тази област се намират най-известните национални паркове в Африка, като парк Серенгети и защитената зона Нгоронгоро, две от най-търсените сафари дестинации в Танзания. Тук се намират и тропическият африкански бряг на Кения и известният остров Занзибар.

Сафаритата в Източна Африка, особено в Танзания, Занзибар и Кения са най-добрите досега, защото ви позволяват да срещнете най-голям брой животни и да видите редица спиращи дъха пейзажи и неописуеми места. Камерун и Габон са истинско приключение за пътешественика. Сафари през тези страни ще ви отведе в различен свят на тропически плажове, пигмеи, пазари за храстово месо, сърфисти, хипопотами и хиляди горили в низините.

5-звездни хотели и луксозни къмпинги се предлагат в Източна Африка, Южна Африка и Западна Африка. В Централна Африка се среща предимно 3-5 звездно настаняване. Удобствата са отлични и предлагат добре заредени барове/ресторанти, плувни басейни, горещи душове, тоалетни, както и романтични африкански туристически хижи и хотели в колониален стил.

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com