Amakas Boutique Travel Agency

Сейшели

Очарованието на Сейшелите се крие в неговата изолация. 115-те идилични острова на архипелага са разпръснати из целия Индийски океан. Те са на 500 мили от най-близкия си съсед Мадагаскар и на 900 мили от бреговете на континенталната част на Африка.

Благодарение на това уединение, неговите плажове и гори са практически недокоснати и рядко претъпкани. Вероятно затова е любим на младоженци, знаменитости и дори кралски особи – може би си спомняте, че именно тук Уилям и Кейт долетяха след сватбата си.

Можете да обхванете плажа на Сейшелите с един поглед – порцеланово-белите пясъци и небесносините води са даденост, но огромните гранитни камъни ги отличават от останалите. Анс Лацио, на остров Праслин, е отличен пример – смята се за един от най-добре изглеждащите участъци в света.

И от гигантски скали до гигантски костенурки, дивата природа е навсякъде на тези острови. Сини гълъби и застрашени черни папагали се движат около балдахините на джунглата на Праслин, докато отдалеченият атол Алдабра е дом на повече диви костенурки, отколкото хора.

В страната се влиза само с международен паспорт, валиден към датата на напускане. Пътуващите за Сейшелите български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти)не се нуждаят от виза за престой до 90 дни.

Официалната валута в Сейшели е Сейшелска рупия (SCR). При пътуване за Сейшелите се препоръчва да носите в себе си евро или кредитна карта.

Най-добрите месеци за пътуване до Сейшелите са тези, които бележат сезонните промени: април, май, октомври и ноември, въпреки че през последните два вече започва да вали обилно. Юни, юли, август и септември също са добри месеци за посещение на Сейшелите, тъй като почти не вали. Декември и януари са най-дъждовните месеци.

Не се изискват специални имунизации.

Сейшелските острови имат три официални езика: английски, френски и сейшелски креолски. Креолският е майчиния език на жителите на архипелага, но повечето от гражданите говорят трите езика без проблем.

На Сейшелите електричеството, което се поддържа е 220 волта, а контактите са с три-пинов щепсел. Препоръчително е да носите адаптер, въпреки че в повечето хотели ще ги намерите в собствената си стая.

С вкусно сливане на креолска, френска, китайска и индийска гастрономия, Сейшелският архипелаг предлага богати и разнообразни ястия с много подправки и ароматни билки. На тези прекрасни острови ще се насладите на вкусна риба и октопод, които се съчетават перфектно с кокос, чили, джинджифил и чеснови сосове, и се сервират предимно придружени от ориз. Тропически плодове като кокос, папая, манго, ананас, маракуя, грейпфрут и гуава допълват отличната кухня на Сейшелите. Сред типичните напитки има освежаващи пресни плодови сокове; цитронел, особено освежаващ ароматен билков чай; калу, ферментирал кокосов сок; или бака, ром, направен от тръстикова захар. Сред най-популярните напитки са местните бири, Seybrew и Eku. Сред ястията, най-типични са: salade de palmiste, позната като салатата на милионерите; rougaille, сос приготвен с разнообразие от местни домати и подправен с ароматни билки, чесън, джинджифил и чушки; кокосово къри от месо или риба; супа тектек от миди, гарнирана с доматен сос, чесън и джинджифил; прилеп, приготвен в къри сос; и банан кат-кат, приготвен в кокосово мляко.

CONSTANCE EPHELIA 5*

Цена от: 1,010 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

HILTON SEYCHELLESS NORTHOLME RESORT & SPA 5*

Цена от: 1,290 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

L’ESCALE RESORT MARINA & SPA 5*

Цена от: 1,450 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

CONSTANCE LEMURIA 5*

Цена от: 1,850 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FOUR SEASONS RESORT SEYCHELLES DESROCHES ISLAND 5*

Цена от: 2,720 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

JA ENCHANTED ISLAND RESORT 5*

Цена от: 2,857 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

RAFFLES SEYCHELLES 5*

Цена от: 3,120 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

DENIS PRIVATE ISLAND 5*

Цена от: 3,650 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

SIX SENSES ZIL PASYON 5*

Цена от: 4,530 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

FOUR SEASONS RESORT SEYCHELLES 5*

Цена от: 4,330 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

ANANTARA MAIA SEYCHELLES VILLAS 5*

Цена от: 5,850 € на човек за 7 нощувки

ВИЖТЕ ОФЕРТАТА

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com