Amakas Boutique Travel Agency

TIERRA ATACAMA 5*

8249549
34999724
63581565
8249499
461541976
34999730
8249652
461554263
461542280
461555385
461542740
as-the-sun-goes-down
461555467
461554280
we-plan-the-activities
tierra-atacama-hotel (2)
light-and-fresh-decoration

Избягайте в свят на звездно небе, лагуни и долини с голяма надморска височина, които ще ви накарат да се почувствате като на друга планета. Хотел Tierra Atacama е оазис в пустинята в Северно Чили, със завладяващ дизайн и автентични преживявания, в топла и приветлива атмосфера. Тук витае усещането за приключение и максимален релакс.

Сгушен в плодороден оазис високо в северната чилийска пустиня, Tierra Atacama наблюдава планинската верига на Андите и близките вулкани, наслаждавайки се на панорамна гледка от изгрев до залез. Архитектурата съчетава местната традиция със съвременния дизайн, зачитайки историята на мястото и черпейки вдъхновение от цветовете и текстурите на околните пейзажи. Големите прозорци посрещат открито, докато завладяващият интериорен дизайн празнува местното майсторство и отдава почит на регионалната култура.

Лукс в стил Tierra
Tierra Atacama е част от престижната колекция Tierra Hotels, където всеки престой се превръща в луксозно пътуване. Всеки от имотите на Tierra Hotels се намира в изключителна природна дестинация, в пряк контакт с неговата култура и история, неговото изкуство, природно наследство и продукти от местен произход. Хотелите имат вечен дизайн, с безброй обмислени детайли, които се комбинират, за да създадат истинско топло посрещане. Маршрутите за гости са проектирани да предлагат най-доброто от всеки престой, създавайки лична и трайна връзка с дестинацията.

Дух на пустинята
Проектиран от известните чилийски архитекти Родриго Сиърл и Матиас Гонзалес, Tierra Atacama е построен на мястото на отдавна изоставен ограда за добитък и запазва древните кирпичени стени на оригиналния 150-годишен обор за бикове на входа. Стените и съществуващата растителност са внимателно интегрирани от чилийския ландшафтен архитект Тереза ​​Молер, която е запазила местната идентичност в рамките на плодороден и тучен оазис насред пустинята.

НАСТАНЯВАНЕ

32-те стаи на хотела са декорирани в красиви неутрални тонове, които излъчват същността на местната култура и пустинния пейзаж. Tierra положи усилия да използва местни материали, където е възможно, и да остане верен на автентичността на региона Атакама, а дребни щрихи като шоколадови бонбони вечер и четка за обувки за премахване на мръсотията от деня са много полезни.
С невероятна гледка към заобикалящата пустиня и величествения вулкан Ликанкабур, тридесет и двете елегантни стаи предлагат луксозно убежище и са проектирани да внесат външния вид, с фини намигвания към богатата култура и история на региона. Светлият и просторен интериор включва елегантни двойни легла, ръчно изработени мебели, частни тераси и луксозни бани с вътрешни и външни душове, идеални за наслада на нощното шоу с блестящ балдахин от звезди.

Oriente Room
35м2
Източните стаи са покрити в бежови и какаови тонове, с големи легла с балдахин пред широки плъзгащи се стъклени врати с изглед към вулкана Ликанкабур.

Poniente Room
37м2
Стаята Poniente предлага изискано убежище с вдъхновен от пустинята декор и минималистичен дизайн. Просторна всекидневна зона с висок прозорец с картина създава сцена за релаксация на закрито или наслаждаване на топлината на пустинята на окъпаната от слънцето външна тераса.

Apartment
72м2
Побира шест, просторният апартамент на две нива е чудесен избор за семейства или групи, с отделни санитарни помещения и жилищни зони и идеално позиционирана самостоятелна тераса, проектирана да улавя гледки към пустинята чак до хоризонта.

ГАСТРОНОМИЯ

Дългите дни в изследване изискват засищащи ястия, а Tierra Atacama предлага снизходителен празник на местни продукти, с иновативни обрати в традиционната северночилийска кухня. Сенчестите външни пространства примамват в топлите следобеди, докато естествената светлина навлиза в ресторанта през прозорците от пода до тавана, улавяйки променящите се нюанси на пустинята от сутрин до вечер.

Вкус на Атакама
Менютата са пригодени за местоположението с висока надморска височина и топлия климат и са адаптирани да отговарят на всеки сезон, защитавайки местни съставки като чилийско говеждо, сочно агнешко и морски дарове, съчетани със свежи, жизнени салати. Десертът е от съществено значение, като се предлага вкусен домашно приготвен сладолед – направен с местни плодове и билки от овощната градина на място. Насладете се на вкусове като chanar, rica rica и algarrobo за едно наистина уникално изживяване.

Андски аперитиви
С настъпването на вечерта над пустинята, фирменият коктейл rica rica е популярен избор за начало на вечерните събития или изберете от голям избор от освежаващи напитки, включително билков чай, крафт бира или идеално охладена чаша хубаво чилийско вино. Намерете уютно кътче край огъня, седнете на бара и гледайте как слънцето залязва над вулкана Ликанкабур или отделете малко време на откритата тераса, за да оцените нощното шоу със съзвездия, което осветява небето.

Вашият отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *