Amakas Boutique Travel Agency

ВИЕТНАМ – ЕДНА НЕЗАБРАВИМА ДЕСТИНАЦИЯ

Умението да пътуваш и откриваш нови ширини е уникално само по себе си. Изисква се свободен дух, жажда за приключения, любопитството на малко дете – откривател и не на последно място средства, но в никакъв случай много. 

Отиваме във Виетнам.

Една незабравима дестинация, която предлага незабравими преживявания навсякъде. Там можеш да откриеш богата култура, впечатляваща, почти девствена природа, безкрайни занимания и приключения, които остават неповторими спомени завинаги. Парадоксът на Виетнам е, че може да ти отнеме цели 10 минути да пресечеш една улица между цунами от мотоциклети в Ханой и в същото време няма как да останеш безразличен от най-зрелищните пещерни системи в Националния парк Фонг Нха-Ке Банг. Парадоксалното на Виетнам е, че може да срещнеш мотоциклет, натоварен с кокошки или свине, който спокойно да премине покрай теб и това да е част от обичайното ежедневие на града.

Онова, което обаче ще те остави без дъх е девствената природа, която прелива от красота и смело е обявена за едно от природните чудеса на света.

Виетнам, една от онези дестинации, които крият много изненади. За да стигнеш до нея, ще трябва да прекосиш една голяма част от планетата, тъй като той граничи с Южен Китай, а на изток с Лаос и Камбоджа, докосвайки се и до Южнокитайско море. Това означава, че ще имаш уникална възможност да се насладиш до насита на красиви плажове и брегове, които с нищо не отстъпват на другите азиатски дестинации.

Всички знаем, че Виетнам е страна, която разполага с голямо разнообразие от: плажове, природа, култура, вкусна храна, приключения… всичко, което един пътешественик може да си пожелае. Добре звучи нали? Имай в предвид, че това е само началото.

Време е да потънем в дълбините на тази колоритна дестинация и да ти разкажем какво би могъл да видиш и правиш там.

Препоръчваме ти, като първа спирка столицата на страната – Ханой. Разположен в северната азиатска част на Виетнам, той е културен и исторически център, който задължително трябва да бъде посетен преди да се впуснеш в приключението, което предлага виетнамската природа. 

Ханой е една от онези столици, които остават дълготрайни спомени след себе си. Което и кътче на този град да посетиш, ще се влюбиш в него, тъй като там има много места, които не би могъл да пропуснеш. В историческия център на Ханой се намира едно от най-специалните места за виетнамците, мавзолеят на Хо Ши Мин. Там ще откриеш останките на едноименния виетнамски президент.

Виетнамската култура е сложна, разнообразна и спокойно може да я приобщим към някой от уроците по история. Лабиринтът на нацията, залят от търговски центрове, е богат на местни занаяти и отразява вековни търговски влияния. Древните храмове показват ясно китайски влияния на север и такива с индуистки произход на юг. Междувременно широките, облицовани с дървета булеварди и грандиозни изящни държавни сгради, които могат да бъдат видени в столицата, датират от френския колониален период. Невъзможно е да се забрави основната позиция на Виетнам в близост до епицентъра на източноазиатската сила и просперитет, тъй като силуетите на нейните градове се определят от струпвания на корпоративни стъклени небостъргачи, централи на едни от най-големите компании в световен мащаб и лъскави луксозни хотели, които предлагат комфорт и уют на милионите туристи от цял свят.

Препоръчваме ти силно да посетиш пагодата, като обърнеш внимание на особената структура и местоположението й. За да усетиш ежедневието на местните жители би било хубаво да се разходиш из стария квартал на столицата и не забравяй да се възползваш от възможността да посетиш катедралата Сан Хосе.

В същото време ако се отправиш на юг към Тайланд, ще попаднеш в меката на кулинарния пир. Виетнамската храна е толкова добра, че се слави по целия свят. 

Невероятната комбинация между фин и в същото време разнообразен вкус, завладява всеки търсач пътешественик и любител на кулинарните шедьоври. Голямо значение за магичните виетнамски вкусове оказва географското положение на страната и разбира се прилежащите подправки, които се отглеждат на тази ширина с необикновените си аромати, които разпалват сетивата и на най-претенциозните кулинарни ценители.

Ако си от привърженици на природата и на невероятните гледки към най-дивата растителност, то тогава Виетнам е точно за теб. Сред природните резервати, които трябва да са обект на твоето внимание е Националният Парк Кат Ба, Националния Парк Хоанг Лиен или Пещерите Сюрпрайз.

Приготви се да натрупаш милиони спомени и незабравими моменти, с които да запомниш Виетнам като най-уникалното свое пътуване.

Виетнам предлага опияняваща комбинация от природни чудеса и културно многообразие. Красив и разнообразен център на Югоизточна Азия, който се характеризира със своите приключения, изпълнен с аромат на хилядолетна драматична история.

От оживения хъб на съвременните градове, където древните пагоди се преплитат с модерни неонови барове и небостъргачи, през мъгливо високопланински райони, облечени в оризови тераси, където биволите се разхождат заедно с фермери в конусовидни шапки до златни плажове и извисяващи се карстови образувания, поръсени над изумрудените води на Южнокитайско море. Във Виетнам наистина има всичко…

Едно пътуване из Виетнам е пътешествие през световната история, което ще те пренесе през много спирки назад във вековете.

Е, тръгваме ли?

За индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашите предпочитания, свържете се с консултант
на Amakas Boutique Travel Agency

Т: + 359 876744844

Е: office@amakastravel.com